• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplauz za simfonijski orkestar Kragujevca

Izvor Tanjug

Simfonijski orkestar Kragujevca, koji tek treba i zvanično da bude osnovan, održao koncert u centru grada.

Nije bilo akustične sale, ali je bilo oduševljenih građana koji su aplauzom pozdravili izvedbe simfonijskog orkestra Kragujevca, pod dirigentskom palicom Marka Nešića i Aleksandra Spasića.

Na inicijativu kragujevačkog FILUM-a, nedavno je obnovljena ideja o formiranju kragujevačkog Simfonijskog orkestra, koji je ovog puta okupio profesore i studente Filum-a i Muzičke škole iz Kragujevca, ali i iz nekoliko drugih gradova u Srbije.

Sinoć je 65 izvođača u jednočasovnom nastupu izvelo dela Mocarta, Ofenbaha, Štrausa, Bizea i drugih. Prvi nastup pred domaćom publikom imalo je i pet solista.

Kragujevac je prvi imao simfonijski orkestar, a planovi su da se otvori i Filharmonija mladih.

Jelena Stanić Paunović, izvođač na flauti rekla je Tanjugu da je orkestar uložio "dosta truda da ovo zvuči ovako kako je zvučalo- i lepo i spektaklarno. Svima nam je mnogo drago što je koncert bio uspešan".


Posle nastupa Simfonijskog orkestra, održanog u Pešačkoj zoni, usledio je vatromet sa krova gradske uprave, a potom u nastavku muzičkog programa obeležavanja Dana grada koncert su održale i vokalno-instrumentalne grupe "Arhangeli" i "Vrelo", kao i solisti Danica Krstić i Slobodan Trkulja.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE