• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Učešće Srbije u Turskom toku u fazi konsultacija"

Izvor MONDO/Srna

Predsednica Gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko rekla je da je učešće Srbije u gasovodu "Turski tok" zasad u fazi konsultacija, ali da Rusija svakako garantuje pouzdane isporuke gasa Srbiji.

Matvijenko je na kraju dvodnevne posete Srbiji rekla da Rusija, nezavisno od toga kakve će se odluke dalje donositi, bezuslovno garantuje pouzdanu isporuku gasa Srbiji, prenosi agencija "Sputnjik".

"To je naša bratska, prijateljska zemlja, najvažniji partner, i ekonomski i politički, u jugoistočnoj Evropi. Sad se vode pregovori, konsultacije o tome kako će se to pitanje dalje rešavati. To pitanje je sada u fazi razmatranja. U svakom slučaju, Srbiji će biti garantovano obezbeđen ruski gas", rekla je Matvijenko.

Matvijenko je podsetila da je Rusija nameravala da izgradi "Južni tok" da bi osigurala isporuke ruskih energenata na evropsko tržište, ali da je pod pritiskom politike EU učinila sve da taj projekat ne bude realizovan.

"Zahvaljujući povoljnoj političkoj klimi koju su stvorila rukovodstva naših zemalja, našem vekovnom prijateljstvu, istoj vjeri, bliskosti naših kultura, tradicija, jezika, danas nema ni najmanje sitnice koja bi bila mrlja na našim odnosima", dodala je Matvijenko.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je nedavno rekao da "Turski tok" nije moguć preko Srbije, a ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić je pre predsednikove izjave rekao da Srbija želi da se uključi u projekat tog gasovoda.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Стари Рас

То су прави пријатељи,а не ЕУ која је намјерно спријечила изградњу Јужног тока. Кад ћемо схватити да нас ЕУ поткрада и да нам жели зло и кад ћемо рећи НЕ њиховом условљавању и захтјевима?

special image