Tijana Dušej Ristev

"Na Balkanu ima apsurda za bacanje"

Ona je MC, tekstopisac i dolazi iz Tuzle. Za MONDO priča o sebi, tome šta je inspiriše i s kim volela da sarađuje.

Sassja, odnosno Sanela Halilović u petak uveče nastupa u beogradskom klubu Monsun.

Ona nastupa nekoliko godina, a njene pesme mogle su se čuti na festivalima širom regiona.

Njen prvi album "Taktički Praktično", koji je objavljen ovog marta publika je odlično prihvatila, ali i kritičari koji o njemu pišu samo hvalospeve.

Šta te inspiriše?

Mislim da se o svemu može pisati pesma ako imaš mašte i kreativnosti. Zavisi opet sa kojom dozom subjektivnosti pišeš. Volim da primećujem apsurde oko sebe pa o tome često i pišem, a na Balkanu vala imamo apsurda za bacanje.

S kim bi volela da sarađuješ?

Na albumu su od vokalnih saradnji, saradnja sa Remi, Frenkie i Who See i zaista bi volela  da sa svima ponovo nešto napravim. Super su i kao raja i muzičari. Veliki sam perfekcionista dok pravim pesmu pa sam tako oprezna i kod saradnji. Treba mi neko ko je spreman za eksperimentisanje i ko je jednaka cepidlaka kao i ja. Nisam razmišljala o novim saradnjama, jer sada imam premalo vremena za to. Oko 2011/12 godine sam uradila pesmu sa Adisom Zvekić,bivšom članicom Dubioze Kolektiv, ali iz nekih razloga pesma nije završila na albumu. To mi je malo žao, ali eto, šta je tu je.

Kad je najlepše obići Tuzlu?

Imam osećaj da Tuzla živi jedino kada je napolju toplo. Očito da ne volimo zatvorene prostore, klubovi/kafići su često prazni i svi su uglavnom na trgovima i jezerima.

Izvor: YouTube

Ko je Sassja, a ko Sanela?

Sassja je recimo osećajna, impulsivna verzija Sanele Halilović. U nekim periodima života sam se trudila ostati samo Sanela Halilović, jer je to navodno najpametnije. Razmišljala sam racionalno, radila "sve po redu" kako su okolina, tetke i strine govorile da bi trebalo i opet uz sve to život mi nekako nije postajao bolji i nisam bila srećna. Kad sam tek počela da stvaram muziku pod tim imenom i dalje sam sve radila s rezervom, jer eto, navodno se ne treba "baviti glupostima", treba tražiti neku sigurnost u parama. "Kakva ba umetnost, pa ne živiš u Americi" i slične priče... Ali ni to nije išlo, pa sam onda sve to razje*ala i sad sam samo Sassja, "bavim se glupostima" i srećnija sam nego ikada.

 Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti