• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko će ćata dobiti otkaz znaćemo za 10 dana?

Izvor Tanjug

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički večeras je izjavila da će program racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru javnosti biti predočen za sedam do 10 dana.

Udovički je, otvarajući "Serbian Vision - prvi multikongres u Srbiji i festival civilnog društva", izjavila da je program racionalizacije broja zaposlenih u javnoj upravi toliko značajan da je prerastao u program modernizacije javne uprave i pozvala nevladine organizacije da pomognu predstavnicima vlade da javnosti objasne u čemu se sastoji taj ogroman posao.

Ona je rekla da je posao reforme javne uprave veliki kao i da će građani i predstavnici civilnog društva razliku u funkcionisanju javne uprave osetiti tek na početku sledeće godine.

Udovički je navela i da će zakon o platama biti donet na vreme, kao što je i najavljeno, tako da će finansijske kontrole u ovom segmentu moći da se planiraju 2016. godine.

Ona je, takođe, rekla i da će krajem maja u javnoj raspravi biti i Zakon o upravnom postupku i istakla da će nedavno usvojeni Zakon o inspekcijskom nadzoru biti neverovatno složen za sprovođenje.

"Moramo da nateramo 12 ministarstava i 39 uprava da počnu da sarađuju", rekla je Udovički.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

anonimus

Proverite osnovnu skolu Mirko Tomic u Obrezu i zaposlene u opstini Varvarin,da vidite sta je rasulo.

GP

Aman zeno, radi vise nesto! Evo dve godine samo se povremeno pojavis sa nekom izjavom i onda se ne radi nista 6 meseci. Koga vise zamajavate?

rade

Broj radnika u administraciji treba smanjiti bar za trećinu, a onda od preostalih radnika zameniti pola jer su nesposobni ili nekulturni

special image