• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva Fijatova vozila u Rusiji možda već u maju

Izvor Tanjug

Prvi kontigent Fijatovih vozila proizvedenih u Kragujevcu mogao bi biti izvezen u Rusiju već ovog meseca, ili početkom juna, izjavio je ministar privrede Željko Sertić.

On je prilikom današnje posete Subotici izjavio da postoje najave da bi taj proces mogao da bude i zvanično završen.

"Svaka od zemalja članica Carinske unije mora da da svoju saglasnost, tako da to nije jednostavno pitanje i traje neko vreme, ali imamo naznake da bi prvi kontigent mogao veoma brzo, već sada recimo u toku maja, eventualno početkom juna da bude odobren" , rekao je Sertić.

On nije želeo da licitira o kom broju vozila bi se radilo u tom prvom kontigentu, rekavši da je u odnosu na tu broju značajniji politički okvir i spremnost Carinske unije, da prema Srbiji "pokaže takvu vrstu pažnje i otvori mogućnost" da jedna deo automobila proizvedenih u Kragujevcu ode na to tržište.

"To će svakako biti, u ovim teškim vremenima i odnosa Rusije i Evropske unije, jedan pokazatelj da ipak dobrom saradnjom možemo ekonomski da budemo uvek korak ispred politike" , rekao je Sertić.

On je dodao da se u razgovorima koji se vode sa predstavnicima Evropske unije često može čuti da postoje različita mišljenja zvanične politike i biznisa, a da je Srbiji interes da to bude uvek u jednom fokusu i u jednom pravcu jer se "od ekonomije živi."


Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kad ruze cvetaju.

Rusi ne kupuju Fijat. Ladu da. Fijat nije prilagodjen ruskim uslovima. Nece ga ni za upola cene. Ovo je objektivno, bez zluradosti. Videcemo

maki

Kod ovoh je sve mozda verovatno itd itd...

Da li je tajna!?

Da li se zna po kojoj ceni se prodaje auto u Rusiji, jer secamo se farse sa "stojadinom " u SAD, znamo da italijani imaju od toga zaradu, a sta je zarada Srbije-Zastave???

special image