• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Urbano i tradicionalno u Mikseru!

Izvor mondo.rs

Ansambl "Kolo" otvara sedmi Mikser festival, najveći regionalni festival kreativnosti i inovacija, koji se održava od 3. do 7. juna u beogradskoj četvrti Savamala.

 Svečano otvaranje Mikser festivala u sredu, 3. juna u Mikser Hausu u 20 časova,  upotpuniće atraktivni nastup ansambla “Kolo” i to na ulicama Savamale, ispred Mikser House-a, čime će Mikser staviti akcenat i na važnost očuvanja tradicionalne kulture i umetnosti i afirmisanje mladih umetnika i izvođača koji već godinama postavljaju visoke izvođačke kriterijume svojim talentom. 

Na svečanom otvaranju Mikser Festivala 2015 više od 60 umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i 15 muzičara, prezentovaće raznovrsnu i bogatu tradicionalnu umetnost.

Ansambl “Kolo” osnovala je vlada NR Srbije pre 67 godina, od kada Kolo na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu i muziku. U stvaranju umetničkog repertoara, učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici -  etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnici, koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika.

Ansambl je jedinstven ambasador kulture naše zemlje, koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama, kao što su Metropoliten i Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu, Rojal Festival Hol u Londonu, Baljšoj Teatar u Moskvi, Opera u Kelnu, Teatar Feniče u Veneciji, Opera u Sidneju, Nacionalni umetnički centar u Pekingu i mnoge druge.

Ansambl je stekao izvanrednu reputaciju u zemlji i inostranstvu i nosilac je prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za visoki doprinos u kulturi.

Nastup ansambla “Kolo” zakazan je za 3. jun u 20 časova, ispred Mikser House-a, dok će sat vremena kasnije na bini MH započeti nastupi sastava Hashima i Naked, čime će zvanično biti otvoren i muzički program festivala u Mikser House-u, koji je besplatan za sve posetioce.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDO Zabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE