• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KONAČNO: Prodaje se ruglo Beograda

Izvor MONDO/Tanjug

U Beogradu će konačno "nestati" još jedna zgrada koja već decenijama predstavlja ruglo strogog centra grada.

 Konačno se prodaje zgrada Beobanke na Zelenom vencu Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Grad Beograd je objavio konkurs za prodaju bivše poslovne zgrade Beobanke na Zelenom vencu broj 18 ukupne površine 8.301 kvadratni metar, koja je u javnoj svojini grada, a početna cena je 3,98 miliona evra.

Zgrada je, u najvećem delu, prestala da se upotrebljava odmah pošto je Beobanka 2002. godine otišla u stečaj, u procesu poznatom kao "zatvaranje četiri velike državne banke".

Prijave na pisarnici Gradske uprave

Prijave za učešće u javnom nadmetanju potrebno je podneti na pisarnici Gradske uprave, u Ulici 27. marta 43-45 ili poslati poštom. Prijava za učešće u javnom nadmetanju se dostavlja u zatvorenoj koverti sa vidljivom naznakom na koji se oglas odnosi i ko je podnosilac. Sve potrebne informacije povodom ovog oglasa (tekst oglasa, obrazac prijave, uputstvo o načinu uplate depozita), kao i uvid u dokumentaciju u vezi sa navedenom nepokretnošću mogu se dobiti u Sekretarijatu za imovinske i pravne poslove Gradske uprave u Ulici 27. marta 43-45, kancelarija broj 156 na prvom spratu, telefon broj 011/2753-763, od 11 do 15 časova.

U javnom nadmetanju mogu da učestvuju sva fizička i pravna lica koja do 8. juna dostave potpune prijave, saopštila je Gradska uprava.

Javno nadmetanje će se održati 10. juna u 13.15 sati u Maloj sali u prizemlju poslovne zgrade Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića broj 6.

Može se razgledati svakog radnog dana od 10 do 14 časova do isteka roka za prijavu za učešće na javnom nadmetanju, a po prethodnoj najavi.

Javno nadmetanje će sprovesti Komisija za sprovođenje postupka otuđenja javnim nadmetanjem nepokretnosti - poslovnog objekta na Zelenom vencu broj 18, na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd.

Ukoliko podnosilac blagovremene i potpune prijave ne pristupi javnom nadmetanju, smatraće se da je odustao od prijave.

Postupak javnog nadmetanja sprovešće se i u slučaju da pristigne najmanje jedna blagovremena i potpuna prijava, na osnovu koje se podnosilac registruje i proglašava kupcem, ako početnu cenu po kojoj se nepokretnost otuđuje prihvati kao kupoprodajnu cenu nepokretnosti, s tim da ukoliko ne prihvati kupoprodajnu cenu, gubi pravo na vraćanje depozita.

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je visina ponuđene kupoprodajne cene.
Učesnik koji ponudi najviši iznos kupoprodajne cene potpisuje izjavu o visini ponuđene cene.

Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem biće zaključen u roku od osam dana od dana donošenja odluke da se nepokretnost otuđi najpovoljnijem ponuđaču, a kupoprodajna cena mora biti plaćena u roku od 30 dana od dana zaključenja ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem.

OSTALI SAMO DUGMIĆI

Beobanka je u svom sistemu imala 22 poslovne banke u Srbiji i, kao Banka sa velikim ovlašćenjem, bila je nosilac obaveza prema inostranstvu za ceo poslovni sistem banaka. Banka je u svom sistemu imala i dve poslovne jedinice, na Kipru i u Njujorku, nad kojima je otvoren postupak likvidacije i koji se sprovode od strane njihovih organa uz primenu domicilnih propisa.

Pola potražuju Republika i NBS

U ukupnim potraživanjima poverilaca Beogradske banke a.d. Beograd, u stečaju, Narodna banka Srbije i Republika Srbija učestvuju sa 51 odsto, zatim Banque Franco Yougoslave u likvidaciji sa 11 odsto i Westacre Investments Inc, sa 9 odsto učešća u ukupnim potraživanjima .

Pored toga, Beogradska banka a.d. Beograd u stečaju ima i akcijski kapital kod mešovitih banaka u inostranstvu, od kojih su BFY Pariz i AY London banka, takođe u postupku likvidacije i pod administrativnom upravom, zbog čega je postupak stečaja Beogradske banke a.d. Beograd izuzetno kompleksan, stoji na sajtu Agencije za osiguranje depozita.

U postupku stečaja nad Beogradskom bankom a.d. Beograd u stečaju podnete su 1.302 prijave potraživanja od strane stečajnih poverilaca. Od početka stečaja održano je pet ročišta za ispitivanje prijava potraživanja poverilaca na kojima je ispitano ukupno 1.258 prijava.

Ukupno prijavljena potraživanja prema Beogradskoj banci a.d. Beograd u stečaju iznose 3,28 milijardi EUR. Na do sada održanim ročištima ukupno su utvrđena potraživanja u iznosu od 137,61 miliona EUR, što sa obračunatom kamatom na dan 31.12.2009. godine iznosi 195,52 miliona EUR.

Osporena su potraživanja u iznosu od 25 milijardi EUR.

Okončanje postupka stečaja Beogradske banke a.d. Beograd u stečaju, pre svega, zavisi od okončanja postupaka likvidacije koji se vode na Kipru i u SAD, likvidacije mešovitih banaka BFY i AY, okončanja postupaka stečaja banaka, dužnika Beogradske banke a.d. Beograd u stečaju, pre svega Beobanke i Investbanke, kao i od okončanja postupka privatizacije i stečaja pravnih lica-dužnika Banke.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

sima

Ovo ruglo je stvorila bitanga koja je puskom postao guverner. Divlji zapad je bilo idilicno mesto prema onome sto je stvorio Otpor u Srbiji.

Nemanja

Za vas ruglo, za mene odlicno mesto za trening. Dok se proda, ova zgrada bi mogla nekoliko puta da se revitalizuje, nego nekima je malo sto ima par miliona, hoce jos, dupe zinulo za pare.

Todor

Ja reko prodaje se partizan

special image