• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Vlada uvodi prelevmane na mleko

Izvor Tanjug

Premijer Aleksandar Vucić najavio je danas da će vlada uvesti prelevmane na mleko.

On je konstatovao da Vladu Srbije napadaju uvek oni od kojih je i nasledila kriminalni dogovor kojim su domaći poljoprivrednici, kako kaže, uništeni, jer su morali da ispoštuju SSP kojim je 2014. bio predviđen stopostotni uvoz mleka.

Vučić je, naime, danas, odgovarajući na pitanja novinara nakon što je ambasador Rusije uručio donaciju MUP-u, rekao, između ostalog, da je vlada uz podršku naroda pokrenula velike i važne reforme, ali i da na nake stvari mora da se reaguje, navodeći kao primer situaciju vezi s mlekom.

"Imate celo društvo koje se pravi da ne zna šta se dešava u vezi s mlekom, svakoga dana kritikuju Vladu Srbije, a pri tome niko neće da kaže da vlada ni luk jela ni luk mirisala - nizašta u tome nije kriva", rekao je premijer i dodao:

"Krivi smo jer smo nasledili jedan kriminalni dogovor koji su napravili Đelić i Pajtić, upropastli, uništili državu Srbiju ...ispregovarali su najgori mogući ugovor koji je jedna zemlja napravila, ŠP gde su naši poljoprivrednici uništeni, gde je nama naređeno da 2014. godine moramo da dopustimo stoprocentni uvoz mleka".

Vlada, dodao je, poštuje to što su potpisali Đelić i Pajtić, ali nakon toga je izdvojila iz budžeta ono što je ušteđeno da se pomogne poljoprivrednicima, a to je do sada 500 miliona dinara.

"Onda čujete sa svih strana nije to dovoljno, vi ste krivi što niste uveli prelevmane. Sada vas obaveštavam uvešćemo i prelevmane i sve ćemo da uradimo suprotno od onoga što su oni uradili", rekao je Vučić.

Ponovio je da vladu napadaju uvek isti, najpre "zašto nije poštovano ono što je rekao MMF", a zatim će kada se to poštuje napadati "zašto radnici štrajkuju"...

"Štrajkuju zato što 15 godina posluju sa gubicima. Ima li neka fabrika da je dobro radila...nema nijedna, sve su uništili i sve su razorili, a mi gledamo nešto da popravimo", rekao je Vučić.

On je zapitao da li je možda ostavljena zdrava Železara ili Azotara ili Petrohemija i dodao - nije ostavljeno ništa.

"Prethodnici nam nisu ništa ostavili, čak ni podrum, ali su i njega đubretom zatrpali", primetio je premijer.

Domaći proizvođači mleka se od početka ove godine suočavaju sa problemima zbog povećanog uvoza mleka iz EU, i to po nižim cenama kojima domaći farmeri ne mogu da konkurišu.

Naime, od 1. januara ukinute su kvote za proizvodnju mleka u Evropskoj uniji, zbog čega su se pojavili viškovi i povećan izvoz.

U Srbiju je u periodu od 1. januara do 1. maja ove godine uvezeno oko 2.700 tona mleka, mleka u prahu i sireva, što je više nego dvostruko u odnosu na isti period prethodne godine, pokazuju podaci Uprave carina. Prema podacima Privredne komore Srbije, ove godine je u našu zemlju uvezeno kiselomlečnih napitaka - kiselog mleka, jogurta i pavlake, čak šest do sedam puta više nego 2014.

Vlada Srbije je već preduzela mere koje se odnose na povećanje uvozne zaštite za uvoz sira iz Evropske unije (EU), kao i na kupovinu mleka u prahu preko Republičke direkcije za robne rezerve, a proizvođači su u više navrata tražili i uvođenje prelevmana na uvoz mleka.


Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mali Baja

Sve sto je rekao je tacno, do duse za sve sto se desava pored demokrata krivi su i vasi koalicioni partneri iz sps-a i to je trebao reci, ovo je jos jedan dokaz da nam EU ne zeli dobro vec samo da nas iskoristi u svoju korist, zalosno je i to sto su nazadnjaci nastavili politiku demokrata, zato cemo tesko napred.

Domacin

Oni su sve prodali a ti im pokazi sta je domacin, pa recimo, nemoj da prodas Telekom,Eps itd.

MilosObilicSever

Bas me zanima sta ces uciniti po pitjnju ove dvojice pomenutih.Dal ce odgovarati?Cisto sumnjam.

special image