Kosovski Albanac zločinom šokirao svet (VIDEO)

Autor:

Video na kojem džihadista Islamske države, kosovski Albanac Lavrdim Muhadžeri, ubija jednog sirijskog borca koristeći antitenkovsku raketu (bazuku), šokirao je sve koji su ga pogledali. UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

20
A- A A+

Taj video klip objavio je danas jedan sirijski medijski aktivista i na njemu se vidi brutalna egzekucija nad Ibrahimom Šraidehom, koji je ubijen jer se borio protiv IS.

Šraideh je mlad čovek iz sirijske provincije Deir ez Zor. On je ubijen u sredu.

Aktivista medijske grupe RBSS koja je objavila video snimak egzekucije, koristeći ratno ime Abu Mohamed, potvrdio je za Aj-bi tajms da je Šraideh ubijen 20. maja u gradu Abu Hamam, da je bio Sirijac, povezan sa Slobodnom sirijskom armijom.

Abu Mohamed je rekao da je osoba sa bradom, koja je ubila Šraideha bazukom, kosovski Albanac po imenu Lavrdim Muhadžeri koji se nalazi na interpolovoj poternici.

Na snimku egzekucije, borci IS ispituju mladog Sirijca koji je rekao da je tokom borbe ubio iz bazuke dvojicu boraca IS. Borci IS su posle toga objavili da će osveta za to biti "oko za oko".

Borci IS dalje na snimku kažu da će osvetiti svoju braću ubijajući neprijatelja, kao što to Alah od njih traži.

Nakon zvukova slavlja, borac IS ispaljuje raketu na Sirijca, a video se završava tima što borci IS uzvikuju "Alahu akbar" (Bog je veliki), preneo je Aj-bi tajms.

UPOZORAVAMO VAS NA UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Izvor: Youtube

Pre izvesnog vremena, kurdske snage su objavile vest da je Mudžaheri ubijen tokom borbi, što se, očigledno, pokazalo kao netačno.

Muhadžeri je jedan od prvih kosovskih boraca koji je otišao u Siriju i smatra se za jednog od vođa albanskih mudžahedina u Siriji i Iraku. Kosovsko pravosuđe ga takođe smatra glavnim u Siriji za regrutovanje ostalih Albanaca sa Kosova.

Povezano

Sve vesti