• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leteti, leteti, lepo je leteti!

Autori Tijana Dušej Ristev Autori Stefan Stojanović Izvor mondo.rs

Ako nemate neke posebne planove za vikend, pravac na "Beogradski manifest"! Nemojte da vas loše vreme prevari!

 Beogradski manifest na Kalemegdanu Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Prvi "Beogradski manifest" svečano je otvoren u petak. Dosadna kiša je malo pokvarila celokupan ugođaj, ali oni koji se nisu uplašili da će se "istopiti", uživali su u Gornjem i Donjem gradu na Kalemegdanu uz razne programe, koje ovaj festival nudi.

Najatraktivnija ponuda ovog festivala, koji će od ove godine postati tradicionalan, svakako je let balonima!

Nažalost, vremenske (ne)prilike su primorale organizatore da u rad "puste" pet balona, umesto planiranih osam. Ali, strpljen-spasen! Ukoliko je red dugačak, moraćete da sačekate malo i provozate se sa iskusnim letačima iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske...Besplatno!

Kada se "popnete gore", videćete Novi Beograd, Zemun i obe reke iz sasvim drugačije prespektive.

Letenje balonima nije zagarantovano svakog dana, zbog nestabilnog vremena. Ipak ako meterološki uslovi budu zadovoljavajući, letovi će se organizovati u popodnevnim časovima.

Ako od ovog uzbudljivog leta ogladnite, ne bojte se! Na nekoliko punktova se možete "omastiti" dobrim gulašem, kupusom ili pasuljem, posluženim u lepinji.

Sa kupljenom kartom, dobijate konzumaciju, pa za tih 250 dinara, koliko košta karta, možete nešto da pojedete ili popijete.

Ako počne kiša...

Ne brinite! Na Donjem gradu su montirani veliki beli šatori, pod kojima su klupe i stolovi, gde možete da se sklonite dok kiša ne prestane.

Ovaj festival je pre svega posvećen malim Beograđanima. Pored leta balonom, vaše dete može da se provoza u malim kočijama koje vuku poniji ili da jaše konja.

Ako je puno energije, odvedite ga na Plesnu livadu, gde će moći uz besplatne radionice da nauči da pleše tango ili balet.

Ukoliko ne bude kiše, svakog dana festivala će raditi i bioskop! Sutra uveče na programu od 21 sat je film Vuka Ršumovića "Ničije dete", koji preporučujemo da pogledate.

Ukoliko želite da se opustite uz dobru muziku, obavezno posetite "Kultur šok" scenu na kojoj će nastupiti Who See, ZAA, pobednici Sabora trubača u Guči, Škabo, Orthodox Celts i mnogi drugi. Detaljniji muzički program i satnicu pogledajte OVDE.

Tokom koncerata u večernjim satima, na beogradskom nebu uživaćemo uz impresivne prizore vatrometa, specijalnih laserskih projekcija i akrobacija sa vatrom.

Beograd je dobio još jedan odličan festival!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE