Besplatno u akva park

Autor:

Počinje sezona brčkanja, spremite se na vreme.

0
A- A A+

Sezona u akva parku u Jagodini, koji godišnje, uz ostale sadržaje u Turističkom kompleksu Jagodine poseti oko 400.000 turista, počeće 7. juna, i tog dana će ulaz biti besplatan, najavio je direktor Jagodinskog sportskog saveza u čijem je sastavu Akva park, Zoran Gligorijević.

Ako zbog lošeg vremena ne bude otvaranja 7. juna, biće 14. juna, a "definitivnu odluku donećemo 1. juna", izjavio je Gligorijević Tanjugu. On je istakao da je sve spremno za početak sezone.

Za 6. ili 7. jun, u Izletištu "Potok", oko 200 metara od Akva parka, predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, najavio je otvranje veštačkog vodopada, a 30. aprila u "Potoku" je pušten u rad sistem fontana. Reč je o sadržajuma kojih pre nije bilo.

Za goste u akva parku je spremno sedam bazena, jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, 1.000 ležaljki i sunocobrana. Tereni za košarku, odbojku, tenis...

"Preko celog dana na bazenima planirali smo razne priredbe, animacije za posetioce, muziku uživo, priredbe sa klovnovima za decu, promocije raznih proizvoda, a u večernjim časovima na platou restorana akva parka, svaku veče muzički program", dodao je Gligorijević.

Akva prak u Jagodin je površine šest hektara, a za osam godine od kako je izgrađen, posetilo ga preko tri miliona ljudi.

Ove godine, turiste u Jagodini, dočekuje i "Vivo" šoping park, sa 28 svetskih brendova, na 10.000 kvadratnih metara, restoranom i parkom za decu.

Akva park ima parking za preko 1.000 automobila koji je besplatan, a u neposrednoj blizini je i Muzej voštanih figura, jedini u Srbiji, ZOO vrt sa oko 100 vrsta životinja, Letnja pozornica na kojoj svakog vikenda gostuju poznata umetnička imena iz oblasti zabavne, narodne i operske muzike, pozorišta, folklora, a ulaz je besplatan.

Uz Akvapark je i crkva posvećana Svetoj Petki, karting, Sportski stadion FK Jagodine, a oko 600 metara dalje i Muzej naivne i marginalne umetnosti, Zavičajni muzej sa stalnim postavkama, Galerija i bioskop Kulturnog centra.

Problem je i dalje manjak hotelskog smeštaja, posebno vikendom kada je i najviše gostiju, potsećaju u Turističkoj organizaciji Jagodine.

Povezano

Sve vesti