• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održano predavanje Kako život zaista funkcioniše

Izvor mondo.rs

U okviru projekta "Podsticaj istraživačkim i kreativnim idejama mladih", koji podržava Telekom Srbija, u utorak uveče je u Kolarčevoj zadužbini predavanje održao Ivan Milenković.

 Kako život zaista funkcioniše Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović Student Hemijskog fakulteta u Beogradu i saradnik u istraživačkoj stanici Petnica, Ivan Milenković održao je posećeno predavanje o mikrobiologiji u Kolarčeva zadužbina realizuje u okviru otvorenog ciklusa "Podsticaj istraživačkim i kreativnim idejama mladih". Brojnim prisutnima svih dobi Milenković je na sasvim jednostavan i svima dostupan način pokušao da odgovori na pitanja: kako i zašto je život kao prirodna pojava nastao na planeti Zemlji? Kako su milioni godina evolucije uticali na njegov razvoj? Šta svi živi organizmi imaju zajedničko? Na osnovu čega smo žive sisteme odvojili od nežive materije: kako život zaista funkcioniše?

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović


Zadužbina Ilije M. Kolarca, uz podršku Telekoma Srbija, raspisala je konkurs za učešće u projektu pod nazivom "Podsticaj istraživačkim i kreativnim idejama mladih". Poziv je upućen svim zainteresovanima u cilju prezentacije ideja koje ukazuju na to da su kultura, kreativnost, preduzetništvo, radoznalost i entuzijazam mladih ljudi njihov ponos koji se iskazuje znanjem.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Zajednički cilj Telekoma Srbija i Kolarca u okviru ovih projekata je: afirmacija kreativnih ideja mladih, stvaranje nove publike, podsticanje kreativnosti i mobilnosti mladih, proširenje kapaciteta za implementaciju programa u oblasti istraživanja i tehnološkog razvoja, inovativnost u načinu promocije znanja mladih, isticanje znanja koje je ključ dobrog posla, podsticanje preduzetničkog razmišljanja i multidisciplinarnost promocije znanja kroz učenje i sticanje novih saznanja.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

srki

Da bi stvarno razumeli ovo predavanje neophodno je dobrano poznavati terminologiju i biologije i hemije. I pitanje je koliko je takvih slusalaca bilo u maloj sali Kolarca. Razumljivo predavanje kod slusalaca izazove sijaset pitanja cega ovde nlje bilo.

SERIJE