• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski carski balet u Beogradu

Izvor mondo.rs

Svetski poznata trupa izvodi "Labudovo jezero"!

Svetski poznata trupa ruskog carskog baletaće oduševiti beogradsku publiku sa predstavom iz Zlatnog fonda ove fine umetnosti. U Centru "Sava" 9. juna će na simboličan način biti predstavljena postavka trupe "Labudovo jezero".

"Labudovo jezero" je predstava kojoj nije potrebno posebno predstavljanje-to je najpoznatiji balet koji očarava publiku širom sveta svojom izuzetnom muzikom, dinamičnim i ekstremnim emocijama. U ulozi Odete i princa Zigfrida, beogradska publika će imati priliku da vidi primabalerinu Carskog ruskog baleta Linu Ševeljovu i njenog partnera Narimana Bekzhanova. Raskošne dekoracije i izuzetni kostimi su dodatna garancija za nezaboravno iskustvo,kao i zaštitni znak svih predstva najpoznatije privatne baletske kompanije u svetu.

Carski ruski balet je osnovan 1994 na incijativu legendarne balerine Maje Pliseckaje. Ime grupe je u znak sećanja na carsku porodicu,koja je imala veliki uticaj na razvoj ruske kulture uključujući i stvaranje Boljšoj i Marinskog teatra, gde je rođena i rasla slava ruskog baleta.

Umetnici od samog početka rade sa profesorima-pedagozima najviše klase. Direktor tima Tarnada Gediminas nije samo umetnik sa neverovatnim temperamentom i fenomenalnom scenskom harizmom ,već i pedagog po zanimanju. To je jedini privatni balet koji i pored svih teškoća tokom "perestrojke", ne samo preživeo već postao poznat širom sveta. Predstave ruskog carskog baleta su zapisane u "Zlatnom fondu" svetske baletske umetnosti.

Carski ruski balet je oličenje jedinstva i integriteta ruske baletske škole, tradicije i kontinuiteta koji se prenosi iz generacije u generaciju. Na njega ne mogu uticati ni vreme ni mesto, odajući osećaj pravog kreativnog carstva.

"Labudovo jezero" će biti predstavljeno publici 9. juna,sa početkom u 20:00 u Sava centru u Beogradu. Karte su u prodaji na blagajni Sava centra i na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na www.eventim.rs po cenama od 2.200din, 2.800din i 3.300din.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ne kapiram

Zasto balet u sava centru, a ne u narodnom pozoristu!?

Odgovor

@ne kapiram Zato što u Narodno staje 300 ljudi, a u SC par hiljada. Prosto je :)

SERIJE