• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić privrednicima:Ulažite na Kosovu i u Albaniji

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je privrednike da ulažu na Kosovu i poručio da će država Srbija dati značajne poreske pogodnosti onima koji invesitraju na Kosovu. Ulažite i u Albaniji, poziva premijer.

"Ostvarili smo rezulate na osnovu kojih možemo da iizdvojimo deo sredstava za subvencionisanje novih radnih mesta na Kosovu I Metohiji", rekao je Vučić okruglom stolu "Region uspeha" u Palati Srbija.

Vučić je privrednike na skupu pozvao da otvaraju "ćerke firme" na Kosovu u srpskim, ali i u albanskim sredinama i naveo da će se u naredna tri meseca naći najbolja rešenja za uspešno investiranje.

On je pozvao privrednike da u tom periodu iznesu svoje konkretne predloge.

Premijer je objasnio da se svaki privrednik rukovodi profitom, ali da država želi da ih privuče da ulažu u nova radna mesta na Kosovu, jer će to doprineti boljem standard građana u tom delu zemlje, ali i privatnicima doneti profit.

Okrugli sto, koji organizuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Ministarstvom privrede i Privrednom komorom Srbije, okupio je predstavnike vlade, privremenih institucija samouprave u Prištini, akademske zajednice, relevantnih strukovnih institucija, diplomatskog kora i civilnog društva, kao i privrednike i privredne asocijacije.

Na skupu će govoriti i direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

PODSTICAJI ZA IZVOZNIKE

Vučić je najavio donošenje zakona o podsticaju izvozno orijentisane privrede.

Premijer je, istovremeno, pozvao srpske privrednike da osvajaju nova tržište i ulažu u region.

"Ulažite svuda u regionu. Ulažite u Albaniju. U razgovoru sa albanskim premijerom Edijom Ramom dogovorili smo, pošto albanska država pokazuje interes za srpske investicije, da njihova država osigura ulaganja", rekao je Vučić.

On je istakao da će država podržati izvozno orijentisanu privredu, jer dobra ekonomija, uspešna privreda "leči" mnoge političke rane iz prošlosti.

Takođe je pozvao privrednike da pronađu najbolji mogući način za svoj biznis i profite, dodajući da države neće smetati, već će biti ne od male koristi.

ANGELA MERKEL ĆE SIGURNO POHVALITI SRBIJU

Vučić je siguran da će nemačka kancelarka Angela Merkel, kada dođe u Srbiju, pohvaliti naše ekonosmke mere, stanje javnih finansija i fiskalni deficit.

Vučić je podsetio i da je juče nemački ministar Gerd Miler imao samo reči hvale za ono što je Srbija postigla u prethodnom periodu, ali i onome što je uradila i što čini na održanju i jačanju stabilnosti u regionu.

"Zato nama nikakva nestabilnost nije potrebna", rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija ima potencijal da izazove nestabilnost, ali i da ima takvo rukovodstvo čiji je cilj i koje upravo radi na suprotnom - na očuvanju stabilnosti.

"Ekonomska ekspanzija Srbije je ono čemu se nadamo", poručio je premijer.

SRBIJA ĆE NAPREDOVATI ZA 50 MESTA NA SVETSKOJ BIZNIS LISTI

Vučić očekuje da će Srbija na svetskoj biznis listi "skočiti" za 50 mesta.

Vučić je naveo da su se ranije  nadali da će taj skok biti za 30 mesta, ali da će on biti mnogo veći.

"Sa 91. u najgorem slučaju bićemo na 40. mestu, a nadam se i bliže vrhu", poručio je premijer Srbije.

Takvi odlični rezultati, istakao je, posledica su političke i ekonomske stabilnosti, a samim tim i ugleda Srbije koji ima u Evropi i svetu.

BOLJI USLOVI ZA PROIZVOĐAČE HRANE

Vučić je izrazio spremnost Vlade da razgovara o tome kako da se poprave uslovi poslovanja proizvođačima hrane, kako bi njihovi proizvodi ostali konkurentni.

On je ukazao da Rumunija značajno smanjuje PDV na prehrambene proizvode, koji će biti neuporedo jeftiniji.

Zbog toga, kako je rekao, Temišvar mogao postati Meka za kupovinu prehrambenih proizvoda za građane Srbije, koji žive na severu zemlje.

Vučić je pozvao proizvođače hrane da se u razgovorima sa vladom analiziraju mogućnosti za očuvanje konkurentnosti srpskih prehrambrenih proizvoda u celij Evropi.

"U razgovorima treba da vidimo šta vlada treba da uradi da naši proizvodi ostanu konkurentni i kako vlada može da pomogne u tome", istakao je Vučić.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

joca

A sta je sa ulaganjem u sopstvrnu zemlju?

milos

pohvale angele merkel!? otac, stric djed i baba su ae borili protiv nemaca za slobodu a ti im nasu slobodu predade bez ispsljene puske! ne trebaju mi njemci pa makar pocrkali od gladi! vrijedjate srpski ponos!

Floyd

A ko ce kod nas da ulaze,posto ce nasi privrednici da ulazu na Kosovu i u Albaniji?!

special image