• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odložena privatizacija 17 strateški važnih firmi

Izvor MONDO/Tanjug

Vlada Srbije odlučila je da se za 17 privrednih subjekata od strateškog značaja odloži primena Zakona o privatizaciji za godinu dana, jer postoje realne mogućnosti da se revitalizuju, saopšteno je iz Nemanjine 11.

U saopštenju vlade se precizira da je u tim subjektima privatizacije od strateškog značaja zaposleno oko 22.000 radnika.

Vlada je usvojila i Predlog strategije razvoja energetike do 2025. godine, kojom se određuju dugoročni ciljevi za razvoj proizvodnih kapaciteta, kako bi se obezbedilo sigurno snabdevanje, tehnološki standardi i osigurala zaštita životne sredine.

Strategijom su određeni i pravci razvoja prenosnih, transportnih i distributivnih sistema, kao i tržišta električne energije i prirodnog gasa.

Strategija se bavi i izvorima i načinima obezbeđivanja energije i energenata, kao i načinima za korišćenje energije iz obnovljivih izvora i unapređenj

 e obnovljivih izvora energije.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o vojnotehničkoj saradnji.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image