• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Statistika: Nezaposlenih 19 odsto, zaposlenih 41

Izvor Tanjug

Stopa nezaposlenosti u Srbiji u prvom kvartalu ove godine iznosila je 19,2 odsto, dok je stopa zaposlenosti dva puta veća.

U poređenju sa prvim kvartalom 2014. godine, stopa zaposlenosti je veća za 2,6 procentnih poena, a stopa nezaposlenosti manja za 1,6 procentni poen, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Manje zaposlenih na crno

Stopa neformalne zaposlenosti, koja meri zaposlenost onih koji rade bez ugovora o radu, u prvom kvartalu 2015. manja je za 4,8 procentna poena u odnosu na četvrti kvartal prošle godine 2014. godine, a za 1,1 procentni poen je manja u odnosu na prvi kvartal 2014. godine.

U odnosu na četvrti kvartal 2014. godine u prva četiri meseca ove godine stopa zaposlenosti je povećana je 0,6 odsto, a nezaposlenosti za 2,4 procentna poena.

Stopa nezaposlenosti za žene iznosi 20,3 odsto a 18,4 odsto za muškarce
Anketa o radnoj snazi u Srbiji sprovedena je na uzorku od oko 11.100 domaćinstava, a stopa nezaposlenosti pokazuje udeo nezaposlenih u ukupnom broju radno aktivnih stanovnika.

U Beogradskom regionu stopa nezaposlenosti iznosila je 20,7 odsto, u Regionu Vojvodine 18,5 odsto, u regionu Šumadije i Zapadne Srbije 18,3 odsto, dok je u Regionu Južne i Istočne Srbije iznosila 19,8 odsto.

Stopa zaposlenosti, koja predstavlja udeo zaposlenih u ukupnom broju stanovnika starijih od 15 godina, u prvom kvartalu 2015. iznosila je 41 odsto, pri čemu je stopa zaposlenosti za muškarce 48,1 odsto, a za žene 34,4 odsto.

Najveća stopa zaposlenosti bila je Regionu Šumadije i Zapadne Srbije (43 odsto), a zatim u Beogradskom regionu (41,4 odsto), regionu Vojvodine 40,9 odsto i Regionu Južne i Istočne Srbije 38,1 odsto.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dr John Terry

Ok, ja sam ekonomski neobrazovan covek. Statistiku ne znam, matematiku solidno. Molio bih nekoga da mi objasni, kako je matematicki moguce da nasa zemlja svakim danom sve vise napreduje, a mi gradjani ili zivimo isto ili sve vise tonemo. To prosto logicki nema veze sa zivotom. Ili nas lazu ili ne iznos potpune informacije.

HA,HA,HA

ŠAJZE,ŠAJZE MAJN TAUBE VAJSE.

Иронија

Ми напредујемо сваки дан. Ми одлично живимо само не осјетимо. Реформе које спроводи спасилац Аца су смањиле незапосленост па она износи чак и мање од 19 одсто. Њемци нам завиде на стандарду, а посебно на привреди. А наша војска је опремљена модерном опремом коју нема ни Русија. Плате су међу већим у Европи, а кредита и немамо. Штавише, од нас земље позајмљују кредите.То имамо сад, а тек замислите како ће нам бити пред крај 2016. Овдје је прави рај.

special image