Čemu služi Periskop i zašto da ga preuzmete

Stigao je na Android, počinje "ludnica"!

5
A- A A+

Aplikacija za prenos videa uživo, koja se u martu pojavila na iOS platformi, sad je dostupna i na Androidu. iPhone i iPad korisnici za nekoliko dana preuzeli su je preko 10 miliona puta, što vam govori koliko je ova aplikacija popularna i kakav će bum doživeti sa dolaskom na Android!

Periscope je direktni konkurent Meerkat aplikacije, koja je, takođe vrlo popularna i ima gotovo istu namenu, ali se pojavila prva i omogućava striming i preko Facebook mreže! Meerkat mnogi koriste da od svog života prave rijaliti, pa bi i Periscope mogao dobiti takvu konotaciju, mada nam deluje da se zasad koristi u malo ozbiljnije svrhe - za prenos konferencija, učenje na daljinu i slično.

Priča je vrlo jednostavna. Periscope za iOS i Android omogućava prenos video snimaka sa bilo kog mesta u bilo koje vreme. Bez ograničenja, osim po pitanju kvaliteta mreže koju koristite. Potrebno je samo da aktivirate aplikaciju i započnete prenos. Oni koji ga budu pratili mogu da komuniciraju jedni s drugima putem četa, a Periscope ima listu aktivnih prenosa i onih koji se mogu pogledati nakon što je prenos uživo završen.

Najznačajnija opcija Periscope aplikacije je to što jednim klikom omogućava deljenje striminga uživo na povezan Twitter nalog - na Twitteru se pojavljuje link, na koji se klikom aktivira prenosu uživo kroz Periscope na toj društvenoj mreži.

Za šta možete da koristite Periscope - za šta god vam je potreban, vaša mašta je granica! Prenosite šta poželite, pravite rijaliti od svog života, budite kao Kim, ako tako nešto poželite...

Periscope je namenjen Androidima 4.4 i novijim.

Čekamo komentare ispod i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Izvor: TechMe0ut

Povezano

Sve vesti