Legendarni Borislav Stanković, dugogodišnji generalni sekretar FIBA, sa zebnjom prati dešavanja u evropskoj košarci i kaže da ova organizacija sa pravom preti Srbiji!

"FIBA nam preti s pravom, jer ako ste vi dobrovoljno član neke organizacije i ako se složite s nekim odlukama, kao što je recimo slučaj s 'prozorima' za utakmice reprezentacija, što je utanačeno u Istanbulu, a posle to ne poštujete, onda nešto nije u redu", izjavio je za "Kurir" Stanković.

Stanković je svojevremeno izjavio da je ULEB sušta suprotnost onome zašta se zalagao radeći na unapređenju košarke u svetu, a danas smatra da nijedna odluka koju srpska strana donese u ovom "ratu" neće biti dobra.

On je dodao da pretnje FIBA treba maksimalno ozbiljno shvatiti.

"Mislim da su njihove pretnje veoma ozbiljne, mada ne bih voleo da se ispune. Međutim, svi problemi moraju da se reše na miran način. Nisam za ovakvu 'ratničku' retoriku. Međutim, koju god odluku da izabere naša strana, neće biti potpuno dobra. Odnosno, ovde biramo između dve manje loše opcije. Nama su potrebni korektni odnosi sa obe strane", dodao je bivši generalni sekretar FIBA.