• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović poziva:Domaće firme da grade Koridor 10

Izvor Tanjug

Potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović pozvala je sve domaće građevinske kompanije da se jave na javni poziv za izvođača radova na deonici Srpska kuća - Levosoje, na Koridoru 10.

On je ukazala da je ovo jedinstvena prilika da se domaće firme nađu u ulozi izvođača, a ne podizvođača.

"Odlučili smo da deonicu Srpska kuća - Levosoje na Koridoru 10 finansiramo iz budžeta i svakog dana možemo da očekujemo raspisivanje javnog poziva i za izvođača i za nadzor. Sam poziv će trajati čitavog juna a u julu očekujem potpisivanje ugovora", rekla je Mihajlović novinarima prilikom obilaska pružnog prelaza u Majuru, kod Šapca.

Ona je poslala poruku svim domaćim građevinskim putarskim kompanijama da se uključe i udruže jer je ovo jedinstvena prilika da ne budu podizvođači nego glavni izvođači.

"Na celoj deonici Koridora 10 nijedna domaća kompanija nije glavni izvođač radova. Domaće kompanije su svuda podizvođači. Zato pozivam sve da se jave", poručila je Mihajlović.

Projektom je predviđeno da se na deonici južnog kraka Koridora 10, od Srpske kuće do Levosoja izgradi autoput dužine 8,1 kilometar, sa četiri saobraćajne trake i dve zaustavne trake.

U sklopu deonice Donji Neredovac-Srpska kuća-Levosoje projektom je pradviđena izgradnja ukupno 27 armirano - betonskih mostova, od kojih će najduži biti dugačak oko 250 metara.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kell

Koridor 10 je fantasticna stvar. Retko šta postoji (tema za razgovor), koju mogu da pricaju 3 generacije. Tako da bez problema na nekim slavama / rodjendanima možete sa svojim roditeljima, vršnjacima i dedama / babama da pričate o raznim etapama ovog fantasticnog projekta. Stvarno divno vreme biti živ.

Kanidja

Tih 8 km ima da prave 10 godina

Urke

Popi' nesto, osusice ti se usta..

special image