Krivična prijava protiv Aleksandra Šapića!

Autor:

Državna revizorska institucija podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama.

18
A- A A+

Krivična prijava protiv Aleksandra Šapića! Foto: MN Press

Krivična prijava protiv Šapića je podneta u maju, tokom revizije konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja Gradske opštine Novi Beograd za 2014. godinu.

Državna revizorska institucija je tokom sprovođenja revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Javnog komunalnog preduzeća "Vodokanal" u Somboru za 2014. godinu, podnela juče Višem javnom tužilaštvu u Somboru krivičnu prijavu protiv D.B. blagajnice u tom javnom preduzeću zbog sumnje da je "računarskom prevarom" proneverila 6,5 miliona dinara.

Tom krivičnom prijavom obuhvaćeni su i S.Š. direktor "Vodokanala", N.S. pomoćnik direktora za ekonomske i finansijske poslove, A.J. bivši pomoćnik direktora za ekonomske i finansijske poslove i D.Đ. administrator informacionog sistema, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i naneli štetu preduzeću u iznosu od 6,5 miliona dinara.

EVO ŠTA KAŽE ŠAPIĆ:

"DRI podnelo protiv mene krivičnu prijavu jer nismo dozvolili da se pare novobeograđana vrate u gradsku kasu, već smo napravili park za decu. Svečano izjavljujem, da po cenu svaki put ovakve sramne krivične prijave, opet ću uraditi isto kad bude slična situacija i na sve načine ću čuvati interes i novac novobeograđana, jer i ovako dobijamo crkavicu od 0,9% ukupnog budžeta grada, na skoro 300.000 ljudi koliko živi na našoj opštini. Ukoliko su cilj bili natpisi u medijima, gde ispadam kao kriminalac koji nekome nešto krade, priznajem cilj je postignut, ali novac i park su na kraju ipak ostali na našoj opštini, na usluzi novobeograđanima".

Povezano

Sve vesti