Rafael Nadal dostojanstveno je prihvatio ubedljiv poraz od Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa (7:5, 6:3, 6:1), kao uostalom i svoje prethodne neuspehe.

On je konstatovao da je Novak, jednostavno, bio bolji, ali i obećao da ova eliminacija neće označiti kraj njegovih trijumfa na najznačajnijim turnirima.

"Izgubio sam ovde 2009. i nije bio kraj. Izgubio sam sada i opet nije kraj. Nadam se da ću sledeće godine imati novu šansu da pobedim u Parizu", rekao je Nadal.

Njegov skor na Rolan Garosu sada je 70-2.

"Novak se verovatno nalazi na vrhuncu karijere i očigledno ima lepe izglede da podigne pehar. Mislim da sam danas imao svojih dobrih momenata, ali on je kontrolisao veći deo meča. Bio je bolji, to je to".

Upitan da li veruje da je moguć njegov povratak na vrh, s obzirom na to da će u ponedeljak osvanuti kao 10, ili čak 11. teniser sveta, Nadal je rekao:

"Sigurno je samo jedno - rešen sam da treniram još napornije nego pre, kako bih uspeo. Moram da verujem da mogu da igram bolje. A, sumnjao sam u sebe svih 11 godina kada sam dolazio na Rolan Garos. Osvojio sam devet titula, dva puta sam izgubio. Sumnja je dobra stvar", završio je Nadal, koji je ostao bez krune na svoj 29. rođendan.

On je sa 14 grend slem titula ostao na deobi drugog i trećeg mesta "večne liste", sa Pitom Samprasom.

Rodžer Federer drži rekord sa 17, a Novak ih ima osam i eventualnim trijumfom u nedelju bi ostavio za sobom Džimija Konorsa, Ivana Lendla i Andrea Agasija.