• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ČitamČitaš" 13. i 14. juna na Kosančićevom vencu

Izvor mondo.rs

Treći festival knjige "ČitamČitaš" biće održan 13. i 14. juna na lokalitetu stare Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu u Beogradu. Festival će u subotu u 14 sati otvoriti kolumnista i pisac Ivan Tokin.

Kao i svake godine, ulaz na festival je besplatan, a centralna aktivnost je trampa polovnih, pročitanih knjiga. Pored toga, posetioce očekuju aktivnosti i radionice koje u fokusu imaju knjigu i bogat kulturni i muzički program, koji će trajati u subotu i nedelju od 14 do 22 sata.

Festival se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Narodne biblioteke Srbije.

Mesto stare Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu tokom ova dva dana biće ponovo pretvoreno u mesto na kome se slavi knjiga i čitanje, razgovara o knjizi, razmenjuju preporuke, ali i pročitana dela.

U okviru radionice "Čitaš mi, čitam ti", koja se održava i u subotu i u nedelju, javne ličnosti iz oblasti kulture i medija posetiocima će čitati odlomke svojih omiljenih knjiga i diskutovati o njima.

Festival "ČitamČitaš" održava se u okviru Udruženja „Evropa nostra Srbija” i ima za cilj čuvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige i kulture čitanja.

Festival se održava na mestu stradale Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu u Beogradu, čime joj se vraća status centra širenja kulture.

Tokom čitave godine, organizacioni tim festivala sprovodi aktivnosti kao što su posete osnovnim i srednjim školama, radionice, tribine, predavanja, mini-razmene knjiga, poklanjanje knjiga u javnom prostoru, javnom prevozu itd.

Organizatorke festivala su studentkinje master i osnovnih studija istorije umetnosti – Mirjana Jemović, Tijana Zebić, Kristina Grebenar i Tanja Đođević.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE