Ovog leta u Partizanu su ozbiljno zasukli rukave. Nakon "domaćih" transfera Marka Jevtovića i Nikole Trujića, crno-belu opremu zadužili su i bugarski napadač Valeri Božinov, kao i brazilski štoper Fabrisio Silva Dornelaš.

U skladu sa najavama, tu neće biti kraj dolascima, jer se uskoro očekuje i potpis Markinjosa, napadača koji takođe dolazi iz zemlje petostrukog šampiona sveta.

"Verujem da će taj posao biti uskoro završen. Neće mi biti problem da i zbog toga za nekoliko dana dođem u Beograd sa priprema na Tari", rekao je u četvrtak trener crno-belih Zoran Milinković, na promociji novog, inostranog defanzivca svog tima.

O aktivnostima u prelaznom roku, šef struke šampiona govorio je "u rukavicama".

"Transfer rok tek je počeo i nadam se da će neke započete stvari uskoro biti privedene kraju", poručio je trener crno-belih.

O danas predstavljenom Fabrisiu govorio je sa puno vere i velikih očekivanja.

"Verujem da smo angažovali igrača koji je će doneti kvalitet i stabilnost u zadnju liniju. Reč je o štoperu, izrazitom levonogom igraču, koji može da igra na više pozicija. Verujem da će nam doneti dosta pozitivne energije. On je igrao ne samo za mladu reprezentaciju Brazila, već je bio i pravak Brazila sa Flamengom. Igrao je zajedno sa Rambom Petkovićem. Reč je o mladom igraču, koji ima mnogo iskustva i nadam se da će nam pomoći i postati ljubimac grobara", kazao je Milinković.

Trener Partizana dodao je da bi Fabrisiju trebalo pomoći u adaptaciji i izrazio nadu da će jezička barijera između Brazilca i ostatka tima biti prebrođena brzo i uspešno.

Već večeras (četvrtak uveče), Milinković i Fabrisio vraćaju se na Taru, na bazične pripreme crno-belih za start sezone i početak učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona.