Aleksandra Petrovski

Momci, bravo. Žene su uživale!

Samo je kratko trajalo... Okruglo 90 minuta i to zajedno sa tri bisa svirao je dvojac 2CELLOS u petak uveče u Beogradu.

3
A- A A+
2cellos, stjepan hauser Foto: MONDO

Koncerti 2CELLOS po uobičajenom repertoaru počinju izvedbama klasičnih kompozicija, a završavaju se dinamičnim izvođenjima rok hitova. Tako je bilo i u Sava centru. Najpre je na scenu Luka Šulić i počeo da svira prve taktove "Shape Of My Heart", numere sa njihovog novog albuma "Celloverse". Ubrzo mu se pridružio i Stjepan Hauser, takođe obučen u crnu majicu i pantalone. Publika, u kojoj je mahom bilo pripadnica ženskog pola, ali i dosta dece, ih je obojicu pozdravila velikim aplauzom.

"Ovo nije klasičan koncert. Možete da skačete, a poželjno je i da pevate, jer mi nemamo pojma tekstove. Možete i da flertujete sa Stjepanom, jer on to voli", obratio se na hrvatskom najpre Luka publici i nastao je vrisak.

"Samo muškarci...", u svom stilu je odgovorio Stjepan odrično mašući prstom.

Mladi violončelisti, koji su veče pre toga imali koncert u Hamburgu, su na početku u pauzama pesama ćaskali sa publikom iz koje su se čula sporadična uzvikivanja njihovih imena uz neizbežno "oženi me".

"Napokon je došao i taj dan, ali evo Tuseljosi (2CELLOS) su najzad u akciji. I vi ste nama nedosatajali. Obožavamo se ovde vraćati, to je nama ko doma. Nadamo se da ćete uživati. Sada sledi jedna od mojih najdražih pesama. Predivna i romantična, a ja sam vam jako romantičan", rekao je Hauser. I mada Stjepan svaki put to kaže, neminovno usledi kikotanje ženskog dela publike.

Jednu od narednih pesama stariji od dvoje hrvatskih muzičara opisao je lepom kao njegovo lice.

"Ovo je grad lepih žena, tako da nam inspiracija neće biti problem. Da vas čujem, koliko vas ima", podsticao je Stjepan publiku na kolektivni vrisak, a zatim je usledila jedna od obrada koja ih je proslavila "With Or Without You" U2 i onda "Human Nature" Majkla Džeksona.

Kada im se na sceni pridružio bubnjar Dušan Kranjc i svi zajedno su zasvirali "They Don't Care About Us" nastao je potpuni delirijum. Veći deo publike bio je na nogama, a mnogi su se spustili do ispred same bine. I ovoga puta mladi hrvatski dvojac je energično i strastveno gudao do pucanja struna, a u jednom momentu Stjepan je čak legao na pod i tako muzicirao. Nakon 75 minuta i prvog bisa Luka je bukvalno cedio majicu od znoja.

"Organizovali smo večeras deljenje autograma. Potpisivaćemo šta god želite. To važi samo za žene. Muškarci možete da stanete u red. Luka će potpisivati muškarce, tako da ne gubimo vreme", pokušao je da se našali Stjepan pred kraj koncerta. I dok se publika smejala Luka se počešao po obrazu diskretno mu pokazujući srednji prst. Ali to su njih dvojica, neretko se "prozivaju" i ne kriju da se često svađaju, pa vrlo brzo nađu kompromis, poput bračnog para.

Međutim, tek onda je bilo veliko finale. Muzičko, naravno. Stjepan i Luka imaju običaj da specijalno za taj koncert pripreme jednu lokalnu numeru, pa su tako za beogradsku publiku odsvirali "Mesečinu", koju su izveli i dve večeri ranije na koncertu Robija Vilijamsa.

2CELLOS izvode "Mesečinu" na koncertu u Beogradu

Posted by MONDO Zabava on Friday, June 19, 2015

U publici je bilo dosta dečice, a jedna devojčica je čak bila toliko hrabra da je kada su Luka, Stjepan i Dušan drugi put odlazili skočila na binu i zagrlila Hausera oko struka. Za njom je kao po komandi istrčao i još mlađi dečak, kome su muzičari uz širok osmeh "bacili pet".

Stjepan Hauser i Luka Šulić vratili su se još jednom pred publiku i odsvirali im "jednu nežnu za laku noć", dok je Stjepan poručivao "lepo spavajte i sanjajte mene".

Bilo je sigurno onih koji su sanjali Luku, Stjepana ili njihov sjajan performans sa violončelima, ali većina je sa žaljenjem konstatovala da je šteta što koncert nije potrajao duže.

Povezano

Sve vesti