• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od jeftinijeg grejanja u Beogradu

Izvor MONDO/Tanjug

U Beogradu za sada neće pasti cena grejanja, iako će od 1. jula gas biti jeftiniji, kaže direktor Beogradskih elektrana Goran Aleksić.

Aleksić je rekao da još uvek nema opravdanog razloga za jeftinije grejanje u Beogradu.

Do pojeftinjenja grejanja u Beogradu neće doći, jer je pre najave pojeftinjenja gasa od 1. jula za oko 12 odsto, gas poskupljivao, rekao je Aleksić novinarima.

On je podsetio da su Beogradske elektrane za ovu godinu podigle cene grajanja za 4,7 odsto, a da je početkom godine gas poskupeo 24 odsto, istakavši da je to povećanje cena grejanja bilo daleko ispod povećanja cena gasa i da se zato još nisu stekli uslovi za pojeftinjenje grejanja.

Gas je bio skup ranije u zimskoj sezoni, kada smo ga trošili, a sada pojeftinjuje kada ga ne koristimo za grejanje, kazao je Aleksić.

Ako usledi još neko pojeftinjenje gasa, ponovićemo obračun cena grejanja i videćemo šta će pokazati i nova metodologija za određivanje cena grejanja, koju priprema Ministarstvo rudarstva i energetike, dodao je Aleksić.

On je najavio će nova Uredba o određivanju cena grejanja, koja se priprema, daleko preciznije od stare definisati te cene.

Aleksić je istakao i da nekoliko stotina Beograđana želi da otkaže grejanje na daljinski sistem i da su ti otkazi uglavnom motivisani cenom grejanja.

On je ukazao da grejanje mora biti skupo, s obzirom na komfor koji nudi potrošačima i na cene energenata koje toplane koriste, koje su visoke.

Aleksić je dodao i da Beogradske elektrane poštuju preporuku nadležnog ministarstva u vezi sa nultom tolerancijom za neplaćanje gasa.

Beogradske elektrane uspevaju uredno da plaćaju gas Srbijagasu, kako je i ugovoreno i zbog toga smo ponosni, istakao je Aleksić.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran V

Svake godine korisnici daljinskog grejanja u Beogradu kupe sa izvedenom cenon 1432,28 din/m2 stana god= 200,6 kwh/m2stana god x 7,14 din/kwh, dvostruko veću količinu kwh nego što tpolana isporuči po m2 stana godišnje. U 2013/14 kopljeno je 200,6 kwh/m2 god a isporučeno svega 77,48 kwh/m2 god svega 38,62 % plaćenih kwh; 2014/15 isto je plaćeno 200,6 kwh/m2 stana a isporučeno je 96,5243 kwh/m2 stana ili 48,12%, ato znači da je svaki korisnik kupio 2 grejne sezone (pošto se OBRAČUN ne prikazuje) ili da je sena kwh dvostruko veća od one u cenovniku. Ovo se krije neispravnim računima u kojima nema podataka o ceni kwh , kao i o očitanim stanjima kalorimetra koji registruje isporuku toplotne energije celoj zgradi a nema ni podatka o ukupnoj stanbenoj površini na koju se potrošnja deli.

Svasta

Pa kupite sada gas, pa u depo Banatski dvor za zimu. Velika mudrost.

TRN U ...

O kom komforu vi pricate? Pa kod mene radijatori cele zime nlaki i na +16 i na -16, cuj komfor.

special image