Dodik odlikovao "orliće" iz Srpske

Autor:

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je Medaljom zasluga za narod mlade fudbalere Srbije, šampione sveta, Srđana Babića, Miladina Stevanovića, Nemanju Maksimovića i Mijata Gaćinovića.

6
A- A A+
omladinska reprezentacija srbije, orlići, omladinci, fudbalska Foto: MN Press

Dodik je organizovao prijem za Srđana Babića i Miladina Stevanovića, na kojem im je uručio odlikovanja, koja su zaslužili kao članovi mlade reprezentacije Srbije osvajanjem šampionske titule na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, održanom na Novom Zelandu.

Mladi fudbaleri oduševljeni su dočekom koji im je organizovan u Srbiji i Republici Srpskoj, a naglašavaju da su jako srećni zbog podrške publike sa ovih prostora.

Babić i Stevanović novinarima su nakon prijema rekli da su sve utakmice bile teške, ali da su prezadovoljni osvojenim prvenstvom.

"Utisci se sležu, jedva smo čekali da stignemo sa Novog Zelanda da vidimo kakva je euforija u Beogradu i Republici Srpskoj, ali iskreno nismo očekivali da imamo toliku podršku navijača", kazao je Stevanović.

Mladi fudbaler iz Banjaluke Srđan Babić rekao je da je oduševljen prijemom i odlikovanjem koje je dobio od predsednika Srpske.

"Zahvalan sam svima, a posebno mi znači sve ovo u mojoj rodnoj Banjaluci i Republici Srpskoj gde mi je srce na mestu", naglasio je Babić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je "orlićima" koji su poreklom iz Republike Srpske osvajanje titule prvaka sveta i naglasio da su građani Srpske ponosni na njih.

"Sjajnom igrom i osvajanjem svetskog trona svim ljubiteljima sporta u Republici Srpskoj priuštili ste nezaboravne trenutke i sve nas, koji za vas navijamo, učinili ponosnim i srećnim", rekao je Dodik.

On je izrazio uverenje da će fudbaleri nastaviti da postižu zapažene rezultate i poželio im mnogo sreće u sportu, uspehe i pobede, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske.

Mlade fudbalere iz Republike Srpske ranije u četvrtak je ugostila u Banjaluci i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović. 

Povezano

Sve vesti