Spartak "potpisao" Vošinog đaka

Autor:

Milan Makarić neće dobiti još jednu priliku u matičnom klubu. Biće mu pružena u Subotici.

0
A- A A+

Milan Makaric, former FC Vojvodina midfielder, put the sign on two year contract with FC Spartak

A photo posted by FC Spartak (@fcspartaksubotica) onMilan Makarić
(20) jedan je od fudbalera sa kojima je Vojvodina ovog leta sporazumno raskinula saradnju i dala im slobodu da traže novi klub.

Vršnjak zlatnih "Novozelanđana" i povremeni reprezentativac u svom uzrastu, pokupio je "papire" i otišao iz Novog Sada, ali ne daleko.

Fudbalski klub Spartak objavio je u četvrtak potvrdu dolaska Milana Makarića u Suboticu, "okačivši" fotografiju momenta potpisivanja ugovora na zvaničnom klupskom Instagram nalogu.

Makarić je fudbal počeo da trenira u rodnom Stepanovićevu, u klubu Omladinac. U Vojvodinu je došao sa 12 godina i prošao sve mlade kategorije, uz boravak šest meseci u Proleteru sa Slane bare, za koji je odigrao 11 utakmica. Za prvi tim "lala" debitovao je prošlog leta, u evropskoj utakmici protiv Trenčina.

U dresu Vojvodine, mladi vezista odigrao je prošle sezone 17 utakmica, postigao dva gola, uz jednu asistenciju. Međutim, odlukom rukovodstva napustio je "Karađorđe", zajedno sa grupom igrača u kojoj su i Luka Luković, prošlosezonska "desetka", kao i Nikola Mojsilović (Radnik Surdulica), Gruzijac David Kohija, Janko Tumbasević, Milan Spremo..

Sa druge strane, Novosađani su u aktuelnom prelaznom roku angažovali osmoricu igrača: Miljana Mrdakovića (Levadijakos), Aleksandra Paločevića (OFK Beograd), Aleksandra Stanisavljevića i Ivana Lakićevića (Donji Srem), Šaletu Kordića (BSK Borča), Marka Zoćevića (Borac Čačak), Novicu Maksimovića (Spartak) i Sinišu Babića (novosadski Proleter).

Povezano

Sve vesti