• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ptice" u Uličnoj galeriji

Izvor mondo.rs

Audio-vizuelna instalacija "Ptice", autorki Bojane Atlije i Maje Ćurčić biće predstavljena večeras u 20 sati, u Uličnoj galeriji.

 Autorski tim bavi se audio-vizuelnim instalacijama, kroz istraživanje prostora kao poligona umetničkog dela.

Njihovi radovi, kombinovanjem crteža, skulpture, muzike i zvuka, angažuju javni prostor sa željom da izmeste prolaznika u jedan drugačiji, pažljivo osmišljeni ambijent. Umetnice žele da kroz zajednički rad preispitaju upotrebu različitih medijuma u funkciji jedinstvenog performativnog dela.

"Primarna funkcija instalacije 'Ptice' je preispitivanje odnosa urbanog prostora i elemenata iz prirode, i mogućnosti njihove međusobne transformacije do potpunog izmeštanja iz stvarnosti. Emitujući zvuke ptica i postavljajući skulpture koje simuliraju jato u strogi centar grada koji oskudeva onim što percipiramo kao 'priroda', želimo da stvorimo jednu vrstu ambijenta koji je na tom mestu zapravo nemoguć i preispitamo odnos ove dve sredine, kao i mogućnost njihove trasformacije i koegzistencije u modernom dobu.
Ovim radom želimo da istražimo da li danas zvuk cvrkuta ptica zajedno sa skulpturama u ovoj formi mogu u posetiocu da izazovu slična osećanja doživljena onima u prirodnom okruženju. Zanima nas i kako zvučni i vizuelni deo instalacije utiču jedan na drugi i ukoliko se jedan transformiše, koliko će se i kako promeniti doživljaj drugog.
Koristeći snimke ptica sa teritorije Beograda koje smo snimile na opštinama sa manjom frenkvencijom saobraćaja, ovaj odnos gradskog i vangradskog se prenosi i na medijum zvuka, čime se osim poigravanja sa prirodnim postavlja i pitanje nedostatka zvukova prirode u centru Beograda i skreće pažnja na zvučno zagađenje grada".

Bojana Atlija rođena je 1983. u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na FLU, vajarski odsek. Dobitnica je nagrade FLU za crtež. Učestvovala je na brojnim Artist-In-Residence programima u Srbiji i inostranstvu. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi, (istaknute: Između Privatnog i Javnog, UMSB, Savremeno internacionalno bijenale umetnosti i veština u Nantongu, Kina, Teško je biti... u vremenu, prateći program 47 BITEF-a 13). Bavi se crtežom, skulpturom i instalacijom. Stalni saradnik galerije Liberarti u Trstu. Njen rad može se videti u javnom prostoru u okviru Sportskog centra Olimp u Beogradu, u Dubravici, Slovačka i u Zepter muzeju u Beogradu. Član ULUS-a od 2015.

Maja Ćurčić rođena je 1984. U Beogradu. Diplomirala je na FMU, odsek za teoriju i opštu muzičku pedagogiju. Bavi se primenjenom muzikom i pedagoškim radom.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE