ODBOJKA: Vuković selektor dve reprezentacije!

Priču o aktuelnom poslovnom angažmanu nekadašnjeg selektora odbojkaške reprezentacije SR Jugoslavije Veselina Vukovića bilo bi najprikladnije početi sa "verovali ili ne". Poznati stručnjak u ovom trenutku je jedini trener na planeti, koji u isto vreme obavlja funkciju selektora dve države - Vuković je šef stručnog štaba nacionalnih timova Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crne Gore!

0
A- A A+
Priču o aktuelnom poslovnom angažmanu nekadašnjeg selektora odbojkaške reprezentacije SR Jugoslavije Veselina Vukovića bilo bi najprikladnije početi sa "verovali ili ne".

Poznati stručnjak u ovom trenutku je jedini trener na planeti, koji u isto vreme obavlja funkciju selektora dve države - Vuković je šef stručnog štaba nacionalnih timova Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crne Gore!

O koliko se komičnoj situaciji radi, najbolje se vidi ovih dana na pretkvalifikacionom olimpijskom turniru u Kataniji, gde crnogorsku selekciju sa klupe vodi Vukovićev pomoćnik Zoran Vukčević, pošto je selektor zauzet obavezama u reprezentaciji Emirata!

Vuković, naime, nije smeo da propusti revijalni turnir u Dubaiju, na kojem nastupa i reprezentacija UAE...

Vuković je iz Dubaija, gde obavlja radni zadatak sa svojom arapskom selekcijom, jedinstvenu situaciju objasnio rečima: "Morao sam hitno da otputujem. Reč je o neodložnim obavezama, koje su bile izvesne, ali sam se nadao da će na dnevni red doći nešto kasnije".

Veselin Vuković je, inače, prvi trener koji je nakon referenduma izabran za selektora neke crnogorske reprezentacije. Od tada, "kormilar" Emirata i Montenegra, tvrde dobro upućeni, bio je i nadomak kandidature za selektora Engleske!

U prvom kolu pomenutih pretkvalifikacija za OI u Pekingu, Crna Gora je igrala sa domaćinom Italijom i izgubila rezultatom 3:0.

(MONDO, foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti