mondo.rs

Bjelica u NBA: 3 godine - 11,7 miliona!

Autor:

MVP Evrolige definitivno se seli "preko bare". Naredne tri godine igraće za Minesotu! "Jedva čekam, hvala Feneru i Željku Obradoviću", poručio je.

33
A- A A+
Nemanja Bjelica, Fenerbahce Foto: MN Press

Pregovori su okončani. Nemanja Bjelica (27, 209 cm) potpisaće trogodišnji ugovor sa Minesota Timbervulvsima!

Prema informaciji novinske agencije Asošijeted pres, srpski internacionalac dogovorio je sa Minesotom saradnju do 2018. godine, a portal "Yahoo sports" otkrio je da će Beograđanin zaraditi 11,7 miliona dolara!

Zvanično najkorisniji igrač Evrolige definitivno se prošlog meseca rastao sa Fenerbahčeom (koji mu je poželeo sreću u Americi), a u ponedeljak je ispunio svoju davnašnju želju.

"Uzbuđen sam, jer mogu da saopštim svoju nameru da potpišem za Minesotu i da ostvarim san da zaigram u NBA. Hvala treneru Flipu Sandersu i ostatku organizacije na pokazanoj veri u mene. Jedva čekam da se pridružim ekipi i pomognem joj da postane konkurentna. Takođe, hoću da zahvalim i svom bivšem klubu, Fenerbahčeu, kao i treneru Željku Obradoviću za dve divne godine u Istanbulu i za sve što smo zajedno ostvarili", rekao je Bjelica za "Yahoo".

Minesota je odabrala Bjelicu na NBA draftu 2010, dok je još bio igrač Crvene zvezde. Zapravo, odabrao ga je Vašington, ali ga je i odmah prosledio Vukovima, među koje sada stiže kroz velika vrata. U Mineapolisu ga već očekuje Nikola Peković, nekadašnji centar Partizana.

Fenerbahče će od ovog transfera zaraditi 625.000 dolara, što je najveći dozvoljeni iznos koji NBA tim može da izdvoji za kupovinu evropskog igrača.

"Bjelica je svestrani košarkaš, od koga se očekuje da odmah sledeće sezone da doprinos igri i rezultatima Vulvsa", pišu američki novinari o novom srpskom NBA igraču.

Povezano

Sve vesti