• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS: Tri moguća scenarija zbog grčke krize

Izvor MONDO/Agencije

Narodna banka Srbije ima mere za tri scenarija vezana za eventualne probleme zbog grčke krize, a ulozi štediša u sve četiri grčke banke koje posluju u Srbiji su sigurni, izjavila je danas guverner NBS Jorgovanka Tabaković.

  "Imamo mere za tri scenarija, a tek je prvi. I za ove druge postoje regularne mere koje svaki dan razrađujemo u komunikaciji sa Evropskom centralnom bankom i MMF", rekla je ona gostujući na B92.
Ona je istakla da ta komunikacija omogućava da se primenjuju najbolja iskustva i radi tako da nijedno finansijsko tržište nema problem.

Jedan od instrumenata je, kako je navela i obezbeđenje dopunske likvidnosi za sve četiri grčke banke ako zatreba. "Svi scenariji su potpuno regularni i trebalo bi da obezbede najveću korist uz najmanje troškove", poručila je ona.

 Tabaković je navela da je NBS, zbog situacije u Grčkoj i oscilacija odnosa evra i dolara, ali je centralna banka intervenisala kupovinom evra, kako ne bi održala stabilnost dinara, za koji su se mnogi "bojali da će sada da slabi".

"Ja volim kad intervenišemo popunjavajući devizne rezerve, a s druge strane isporučujući stabilnost kursa. I nadalje ćemo tako reagovati", rekla je Tabaković.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoks

Sram te bilo kolika ti plata a narod leba nema sramota

Killshot

Idete li vi u WC a da ne pitate MMF, radikalko pokondirena?

special image