• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZNUDA, kaže Sertić za "spin" paraćinskih staklara

Izvor MONDO/Agencije

Ministar privrede Željko Sertić optužio vlasnike i menadžment Srpske fabrike stakla iz Paraćina da spinovanjem žele da iznude od države oprost velikih dugova.

Sertić je izjavio danas da su informacije o ekološkoj katastrofi, usled isključenja struje u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu - neistinite i ružne.

Ministar je, na konferenciji za medije, rekao da JP Elektroprivreda Srbije posluje po zakonima države i da je u skladu s tim izvršilo sve pripremne radnje kako bi radnici i rukovodstvo SFS bili obavešteni o potrebi rešavanja problema velikih dugovanja.

Država kriva - što nije ranije presekla

"Pominje se da je država kriva što su preduzeća propala. Jedina greška države je što ovu negativnu ekonomsku spiralu nije odavno presekla. Nije postojala politička volja i hrabrost da se to uradi, da se stane ispred fabirka i preduzeća koje su nekada bile okosnica razvoja, da se kaže da to tržište više ne postoji, da su došla nova vremena, koja mi nismo birali, već je nametnuo svet...", rekao je Sertić.

Prema njegovim rečima SFS je napravila ogromne dugove ne samo prema EPS-u i Srbijagasu, već i prema komercijalnim dobavljačima.

On je poručio da nijedno preduzeće u Srbiji više ne može da posluje, a da ne plaća svoje obaveze.

"Vreme ekonomske utopije davno je prošlo. Vreme u kojem je postojala mogućnost da radite i stvarate neki dohodak, a zakidate državu, je davno prošlo i više se nikada neće vratiti", naglasio je Sertić.

Ministar je dodao da je u Srbiji postao model ponašanja da, kada god zaškripi u poslovanju, rukovodstvo posegne za prijateljima iz sindikata, pokrenu se štrajkovi, od države se traži oprost dugova...

On je istakao da se život promenio i sada moramo mnogo više da radimo u uložimo truda i znanja, što će omogućiti da oni, koji su sposobni da prežive u tržišnoj utakmici, nastave da posluju.

Srpska fabrika stakla u Paraćinu upozorila je sinoć lokalni štab za vanredne situacije i Sektor za vanredne situacije u Jagodini da je moguća ekološka katastrofa u toj farbici i gradu ako bi, prema najavi iz EPS-a, ostali bez struje.

EPS je obavestio SFS da će zbog nagomilanih dugova prestati da isporučuje struju sutra, 17. jula u podne.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PN

A da su oni na vreme ispunili obaveze prema fabrici, i isplatili radnicima nadoknade koje je fabrika platila u ime vlade, verovatno bi i fabrika placala redovno svoje obaveze. Ovako odugovlace vracanje dugova fabrici a traze da se njima plati...

bane

@PN koje dugove prema fabrici?prodata je verovatno skoro dzabe bugarinu,mnogi su strpali lovu u dzepove i sad se svi prave ludi. hapsiti redom!

zoran markovic

U Srbiju se godišnje uveze 40 miliona evra staklene ambalaže. Uglavnom iz Hrvatske fabrike stakla. Možda je to odgovor na ministrovu konstataciju da taj biznis nema smisla. Odakle ono beše ministar?

special image