mondo.rs

Karaburma dobija lux šoping centar!

Autor:

Grad Beograd je u toku prošle sedmice izdao dozvolu za izgradnju modernog šoping centra "Beograd Plaza” u Višnjičkoj ulici na mestu nekadašnje fabrike kombinata "Sport” na Karaburmi.

42
A- A A+

To je rezultat napora Grada Beograda da se poveća efikasnost kod izdavanja građevinskih dozvola i generalno efikasnost Gradske uprave. Time se poboljšava investiciono okruženje, podstiče se naša građavinska industrija i zapošljavaju ljudi, istakao je glavni  gradski urbanista Milutin Folić za Beoinfo.

"Izgradnjom ovakvog objekta značajno će se povećati kvalitet života u ovom delu grada jer danas šoping centri nisu namenjeni samo onima koji nešto kupuju, već su postali veoma važni javni objekti u koje ljudi dolaze da prošetaju, popiju ili pojedu nešto, pogledaju film u bioskopu i provedu kvalitetno vreme bez obzira na vremenske prilike", ukazao je Folić.

Prema njegovim rečima, građani iz ovog dela grada neće više morati da prolaze kroz centar grada i idu na Novi Beograd kako bi uživali u tim sadržajima, dok je sama pozicija centra takva da ka njoj gravitira oko 200.000 građana.

"Beograd Plaza” je projekat vredan 80 miliona evra, čija će izgradnja početi u oktobru ove godine, dok se završetak očekuje u prvoj plovini 2017. godine.

Prema projektu budući centar će imati nešto više od 60.000 metara kvadratnih, četiri etaže i podzemni parking prostor.

Povezano

Sve vesti