Samsung pobedio Apple: Njegov je i tanji i lakši!

Autor:

Galaxy Tab S2 je najtanji i najlakši tablet na svetu u svojoj kategoriji, čime je Samsung uspeo da pobedi Apple u toj trci.

5
A- A A+
Samsung Galaxy Tab S2 Foto: Samsung

Kompanija Samsung Electronics predstavila je na globalnom tržištu Galaxy Tab S2, svoj najzanimljiviji tablet do sada. Ovaj Galaxy tablet ima displej sa Super AMOLED prikazom, koji je adekvatno optimizovan za čitanje i gledanje svih vrsta digitalnih sadržaja. Galaxy Tab S2 je modernog, elegantnog dizajna sa najtanjim i najlakšim metalnim ramom u ovoj kategoriji tržištu, a odlikuje se poboljšanim performansama koje nude lakšu upotrebu, donoseći korisnicima nove, bolje izbore u pogledu produktivnosti i rada u više aplikacija istovremeno.

“Galaxy Tab S2 nije samo najtanji i najlakši tablet ovih dimenzija ikada izrađen, on takođe obezbeđuje korisnicima brz, jednostavan pristup bogatom izboru superiornih funkcija za vizuelnu reprodukciju i produktivnost”, izjavio je JK Šin, generalni direktor i predsednik IT & Mobilne Divizije, Samsung Electronics. “Verujemo da je Samsung Galaxy S2 najpotpuniji uređaj za reprodukciju vizuelnih sadržaja dizajniran tako da ga potrošači nose i upotrebljavaju bilo gde”.

Debljinom od samo 5.6 milimetara i težinom od samo 389 grama (model od 9.7 inča tj. 24.6 centimetara) i 265 grama (model od 8.0 inča, odnosno 20.3 centimetra), Galaxy Tab S2 dizajniran je za čitanje i uživanje u vizuelnim sadržajima zahvaljujući Super AMOLED ekranu. Reprodukujući vizuelno iskustvo nalik onom prilikom listanja tradicionalnih štampanih medija, Galaxy Tab S2 omogućava čitanje digitalnih sadržaja, uključujući e-knjige, časopise, stranice i vesti na internetu. Ovakav odnos, optimizovan za čitanje, omogućava korisniku prijatno čitanje bez bespotrebnog skrolovanja.

Ovaj tablet se takođe odlikuje dubljim kontrastom i preciznijim detaljima sa Super AMOLED ekranom koji donosi 94 odsto prirodnih tonova, verno prikazujući boje (Adobe RGB standard boja). Korisnici mogu da uživaju u živopisnim detaljnim slikama, kao i u kupovini na internetu uz najprecizniji prikaz slika na Galaxy Tab S2 uređaju. Takođe, Galaxy Tab S2 obezbeđuje reprodukciju sadržaja u jarkim i prirodnim bojama zahvaljujući naprednoj tehnologiji ekrana. Adaptivni prikaz (Adaptive Display) pametno prilagođava gamu, zasićenost i oštrinu u zavisnosti od aplikacije, temperature boje vizuelnog okruženja i ambijentalnog osvetljenja. Program rada za čitanje (Reading Mode) modifikuje nivo osvetljenosti ekrana kako bi omogućio korisnicima duže čitanje bez naprezanja očiju.

Samsung Galaxy Tab S2 9,7 inča specifikacije

Mreža

2G, 3G, LTE

AP

Quad 1.9 GHz + Quad 1.3 GHz, Octacore procesor za aplikacije

Ekran

9,7” 2.048 x 1.536 (QXGA) Super AMOLED

OS

Android 5.0 (Lollipop)

Kamera

8 MP AF(zadnja), 2.1 MP(prednja)

Video

Snimanje: QHD (2.560 x 1.440) @ 30 fps

Povezivanje

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac MIMO (2.4, 5GHz), Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1

GPS

GPS, GLONASS

Senzor

Akceleromer, skener otiska prsta, žiroskop, kompas, Halov senzor, RGB senzor

Memorija

3 GB RAM + 32 / 64 GB unutrašnja memorija i microSD do 128 GB

Dimenzije / masa

169 x 237 x 5.6 mm, 389 grama (Wi-Fi) / 392 grama (LTE)

Baterija

5.870 mAh

Samsung voli Microsoft, i to kako!

Ovaj tablet je u potpunosti opremljen i dolazi sa fabrički instaliranim Microsoft Office Solutions rešenjima za produktivnost i na putovanjima, kao što su funkcije za kreiranje i izmenu dokumenata, dok istovremeno omogućava čuvanje do 100 GB dokumenata na klaudu putem OneDrive funkcije, dve godine bez nadoknade. On je takođe kompatibilan sa naprednom Book Cover tastaturom koja donosi istu lakoću upotrebe kao i standardna tastatura za PC sa ugrađenim trekpedom za izvršavanje zadataka u pokretu.

Kako bi se olakšalo upravljanje, Galaxy Tab S2 opremljen je Fingerprint Scanner uređajem za prepoznavanje otiska prstiju koji se aktivira na dodir, kako bi autentikaciju učinio što jednostavnijom. Ugrađeni napredni sigurnosni senzor sada nudi lak pristup ličnom uređaju jednostavnim pritiskom na taster “home” (“kući”, početni prikaz, prim. prev.). U cilju najjednostavnijeg upravljanja opcijama uređaja, Galaxy Tab S2 odlikuje se Smart Manager funkcijom za pametno upravljanje koja automatski prikazuje podešavanja uređaja, uključujući stanje baterije, dostupnost memorije za čuvanje podataka i RAM memorije što korisnicima omogućava efikasno upravljanje njihovim uređajima. Uz to, fabrički su instalirani i anti-malver programi za dodatni stepen zaštite.

Galaxy Tab S2 nudi i funkciju Multitasking, koja korisnicima omogućava da gledaju i rade na dve aplikacije istovremeno. Sa funkcijom Pop-up Window, korisnici lako mogu da se prebacuju iz jedne aplikacije u drugu. Uređaj nudi i poboljšanu strukturu memorije uz koju je pronalaženje sačuvanih sadržaja mnogo jednostavnije.

Samsung Galaxy Tab S2 biće dostupan u verzijama od 9.7 i 8.0 inča sa bežičnim povezivanjem, ili Wi-Fi i LTE, sa memorijom od 32 ili 64 GB sa podržanim MicroSD do 128 GB. Biće dostupan na svetskom tržištu od avgusta 2015. godine.

Cene tableta nisu najavljene, a mi čekamo vaše komentare ispod vesti i ne zaboravite da nas pratite i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Samsung Galaxy Tab S2 8,0 inča specifikacije:

Mreža

2G, 3G, LTE

AP

Quad 1.9 GHz + Quad 1.3 GHz, Octacore procesor za aplikacije

Ekran

8.0” 2.048 x 1.536 (QXGA) Super AMOLED

OS

Android 5.0 (Lollipop)

Kamera

8 MP AF (zadnja), 2.1 MP (prednja)

Video

Snimanje: QHD (2.560 x 1.440) @ 30 fps

Povezivanje

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac MIMO (2.4, 5GHz), Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1 BLE

GPS

GPS, GLONASS

Senzori

Akceleromer, skener otiska prsta, žiroskop, kompas, Halov senzor, RGB senzor

Memorija

3 GB RAM + 32 / 64 GB unutrašnja memorija i microSD do 128 GB

Dimenzije / masa

134 x 198 x 5.6 mm, 265 grama (Wi-Fi) / 272 grama (LTE)

Baterija

4.000 mAh

Povezano

Sve vesti