• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćulibrk: Konačnu odluku o "Telekomu" doneće država

Izvor MONDO/Srna

Konačnu odluku o tome da li će kompanija "Telekom Srbija" biti prodata doneće država Srbija, koja je njen vlasnik, kaže generalni direktor "Telekoma" Predrag Ćulibrk.

 Ćulibrk: Rano je govoriti o ishodu privatizacije Telekoma Izvor: MONDO, Petar Stojanović
Izvor: MONDO, Petar Stojanović


"Proces privatizacije ide svojim tokom. Šta će biti ishod - o tome je zaista suviše rano govoriti. To će na kraju biti odluka većinskog akcionara koji će odlučiti da li će ponude koje dobije biti zadovoljavajuće, u skladu sa očekivanjima ili ne", istakao je Ćulibrk.

On je za magazin "Biznis" rekao da je pitanje u kojoj meri je sada dobar momenat za prodaju "filozofsko", te naveo da će cena igrati vrlo značajnu ulogu u odlučivanju Vlade Srbije koliko će svog učešća da privatizuje.

Ćulibrk je istakao da je objavljivanje javnog poziva za prikupljanje neobavezujućih ponuda, koje su objavljene 3. jula, prvi korak u dvostepenom procesu, navodeći da se nakon toga pravi lista prihvatljivih ponuđača i ulazi u drugu fazu - fazu obavezujućih ponuda, dok ceo proces prati privatizacioni savetnik, kompanija "Lazard".

On je naveo da kretanja na tržištu, spajanja kompanija, pojavljivanje novih OTT operatera kao što su "Viber" "WhatsApp" i "Skype" pokazuju da je prošlo vreme sigurnosti i "ležernog vođenja posla" u telekomunikacijama i da treba ponuditi integrisani paket usluga - mobilni, fiksni, internet i televizija.

Ćulibrk je dodao da se "Telekom Srbija" već dosta dobro snalazi u tim izmenjenim uslovima na tržištu i bira najkvalitetnije nove tehnologije, ali da je prednost kompanije u tome što ima i infrastrukturu fiksne mreže i u svakoj kući mogu da obezbede integrisane usluge.

On je napomenuo da se i u Evropi može videti da su se države povukle iz segmenata tržišta na kojima vlada velika konkurencija ili zadržale manjinski paket u telekomunikacionim kompanijama.

Ćulibrk je rekao i da će "Telekom" ove godine investirati u razvoj između 130 i 140 miliona evra.



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image