• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Stigla prva dobra vest za Niš!

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u fabrici “Džonson elektrik” da će to za par godina biti najveća fabrika u Srbiji i naglasio da je to prva dobra vest za Nišlije posle mnogo godina.

Vučić je nakon potpisivanja memoranduma Vlade Srbije i rukovodstva Dzonson elektrika koji će omogućiti zapošljavanje još 2.400 radnika, istakao da je posebno srećan zbog toga što je ta kompanija izabrala Srbiju i Niš gde će da otvori pogon.


On je dodao da je zadovoljan i što je vlada u tome učestvovala i precizirao da je dala 6.750.000 evra i "nije ga bacila".


Prema njegovim rečima pozitivno je i što je Dženeral elektrik uspostavio saradnju sa tehničkom školom i Univerzitetom i Nišu, navodeći da je to upravo ono što će se i pokušati u daljem periodu saradnja privrede i obrazovanja na najboljim primerima Švajcarske, Nemačke....


On je rekao da će se nastaviti sa investicijama ne samo Nišavskom već i Topličkom, Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu.


"Potrebni su nam projekti" rekao je Vučićkoji je pdovukao i da novca ima i da se može ulagati poručivši istovremeno da Vlada Srbije nijedan dan nije kasnila sa svojim obavezama u aranžmanu sa Dženeral elektrikom.

PREMIJER ŠALJE PRIVREDNE TIMOVE U SARAJEVO

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je Vlada Srbije odlučila da pošalje timove za Sarajevo gde će razgovarati o četiri sektora – infrastrukturi, energetici, turizmu i namenskoj industriji kako bi se konkretizovali potezi za saradnju u tim oblastima.

Prema njegovim rečima i nemačka kancelarka Angela Merkel je pohvalila ekonomske reforme koje je Srbija preduzela, a lično, dodao je, "nema strah od onoga što zavisi od nas samih", svestan je da je teško suočavati se sa našim navikama, a strahuje jedino od onoga na šta ne možemo da utičemo u punoj meri.

Premijer je pomenuo da nam u avgustu slede razgovori sa MMF-om i da će se ići, kao što je obećao, na povećanje plata u javnom sektoru i penzija.

Međutim, podvukao je premijer, to povećanje će ići polako i biće na čvrstim nogama kako se ne bi oštetile javne finansije. "Ja sam za MMF i sa MMF-om", naveo je premijer.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

Daj meni 6.5M evra i ja cu da otvorim fabriku i zaposlim ljude

milano

To je svuda u svetu samo jake firme opstaju..

Igor

Pocetkom ove nedelje su otpustili preko 9000 radnika, a sad pricaju o zaposljavanju 2400, kao o nekom velikom uspehu i borbom protiv smanjenja nezaposlenih... Strasno! Zamolio bih da mi objavite ceo komentar.

special image