Nije ti stigao Windows 10? Evo šta da uradiš!

Preuzmi ga sa Microsoft sajta već sada!

Nije ti stigao Windows 10? Evo šta da uradiš! Foto: Promo. Windows 10 i izgled Windowsa 8.1.

Poseti OVU ADRESU (zvaničan Microsoft sajt) i preuzmi fajl na dnu stranice (odaberi za 32-bitni ili 64-bitni OS u zavisnosti od toga koji je instaliran na računaru).

Taj .exe fajl, težak do 20 MB, instaliraj i pokreni, a onda izaberi da li želiš:
- "Upgrade" na Windows 10 (sačuva sve aplikacije, programe i fajlove)
- "Clean Install" (briše sve i instalira Windows 10 iznova) ili
- Napravi USB disk ili CD sa instalacijom.

Ako se izabere "Clean Install" potreban je ključ Windows 7 ili 8.1 OS-a, jer u protivnom neće biti moguća aktivacija Windowsa 10 nakon instalacije!

Nakon što se odabere tip instalacije aplikacija će ponuditi i da se napravi kopija podataka, ako se neko, ipak, predomislio. Nakon odgovora sa "Da" ili "Ne" prelazi se na instalaciju Windowsa 10. Prvo preuzimanje, pa provera i na kraju počinje sama instalacija.

Proces je automatski, kao kada instalirate Windows zakrpe ili uobičajene dnevne i mesečne dopune operativnog sistema, odnosno kao ažuriranje neke mobilne aplikacije, recimo, pa sačekajte da se sve samo od sebe sredi i nakon toga dočekajte potpuno novi, a opet tako poznat Windows 10. Normalno je da se računar resetuje, a monitor pali i gasi tokom procesa instalacije i optimizovanja Windowsa 10.

U zavisnosti od toga kakav PC imate, koliko programa je na njemu i niza drugih parametara zavisiće i trajanje procesa nadogradnje - računajte na pola sata do sat vremena, koliko će vam trebati za uspešan završetak prebacivanja na Windows 10.

Sva pitanja možete nam postaviti u komentarima i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Dođite da lično upoznate Windows 10 i ponesite svoj PC!

Microsoft Srbija i Ušće Shopping Center organizovali su u sredu, 29. jula 2015. predstavljanje dugo iščekivanog zvaničnog Windows 10 operativnog sistema, na štandu Microsofta u Ušće Shopping Centru.

Kao deo aktivnosti upoznavanja sa novim Microsoft operativnim sistemom, koje su tog dana bile organizovane širom sveta - Microsoft Srbija i Ušće Shopping Center predstavili su medijima, fanovima i svim zainteresovanim posetiocima karakteristike Windows 10, kao i sve informacije o tome kako mogu da postanu korisnici novog operativnog sistema. Svi korisnici sa kvalifikovanim uređajima i legalnim Windows 7, 8 i 8.1 sistemima, mogu od 1. do 25. avgusta, na štandu Microsoft-a u Ušće Shopping Centru da uz pomoć i podršku stručnog Microsoft tima, urade besplatnu nadogradnju. Najbrže korisnike očekuju specijalne ponude, pokloni i popusti, u odabranim radnjama Winwin-a, Gigatrona, Tehnomanije i Laptop centra.

Pored prilike da među prvima isprobaju Windows 10, posetioci su u okviru chill zone na štandu Microsofta mogli da se zabave uz Xbox i druga iznenađenja.

Sve vesti