Nije ti stigao Windows 10? Evo šta da uradiš!

Nije ti stigao Windows 10? Evo šta da uradiš!

Preuzmi ga sa Microsoft sajta već sada!

Poseti OVU ADRESU (zvaničan Microsoft sajt) i preuzmi fajl na dnu stranice (odaberi za 32-bitni ili 64-bitni OS u zavisnosti od toga koji je instaliran na računaru).

Taj .exe fajl, težak do 20 MB, instaliraj i pokreni, a onda izaberi da li želiš:
- "Upgrade" na Windows 10 (sačuva sve aplikacije, programe i fajlove)
- "Clean Install" (briše sve i instalira Windows 10 iznova) ili
- Napravi USB disk ili CD sa instalacijom.

Ako se izabere "Clean Install" potreban je ključ Windows 7 ili 8.1 OS-a, jer u protivnom neće biti moguća aktivacija Windowsa 10 nakon instalacije!

Nakon što se odabere tip instalacije aplikacija će ponuditi i da se napravi kopija podataka, ako se neko, ipak, predomislio. Nakon odgovora sa "Da" ili "Ne" prelazi se na instalaciju Windowsa 10. Prvo preuzimanje, pa provera i na kraju počinje sama instalacija.

Proces je automatski, kao kada instalirate Windows zakrpe ili uobičajene dnevne i mesečne dopune operativnog sistema, odnosno kao ažuriranje neke mobilne aplikacije, recimo, pa sačekajte da se sve samo od sebe sredi i nakon toga dočekajte potpuno novi, a opet tako poznat Windows 10. Normalno je da se računar resetuje, a monitor pali i gasi tokom procesa instalacije i optimizovanja Windowsa 10.

U zavisnosti od toga kakav PC imate, koliko programa je na njemu i niza drugih parametara zavisiće i trajanje procesa nadogradnje - računajte na pola sata do sat vremena, koliko će vam trebati za uspešan završetak prebacivanja na Windows 10.

Sva pitanja možete nam postaviti u komentarima i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Dođite da lično upoznate Windows 10 i ponesite svoj PC!

Microsoft Srbija i Ušće Shopping Center organizovali su u sredu, 29. jula 2015. predstavljanje dugo iščekivanog zvaničnog Windows 10 operativnog sistema, na štandu Microsofta u Ušće Shopping Centru.

Kao deo aktivnosti upoznavanja sa novim Microsoft operativnim sistemom, koje su tog dana bile organizovane širom sveta - Microsoft Srbija i Ušće Shopping Center predstavili su medijima, fanovima i svim zainteresovanim posetiocima karakteristike Windows 10, kao i sve informacije o tome kako mogu da postanu korisnici novog operativnog sistema. Svi korisnici sa kvalifikovanim uređajima i legalnim Windows 7, 8 i 8.1 sistemima, mogu od 1. do 25. avgusta, na štandu Microsoft-a u Ušće Shopping Centru da uz pomoć i podršku stručnog Microsoft tima, urade besplatnu nadogradnju. Najbrže korisnike očekuju specijalne ponude, pokloni i popusti, u odabranim radnjama Winwin-a, Gigatrona, Tehnomanije i Laptop centra.

Pored prilike da među prvima isprobaju Windows 10, posetioci su u okviru chill zone na štandu Microsofta mogli da se zabave uz Xbox i druga iznenađenja.

Sve vesti