Aleksandra Petrovski

Šta čitati do 18. godine preporučuje Yasserstain

Jedan od najpoznatijih srpskih jutjubera Milan Inić za MONDO preporučuje tri knjige koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva.

10
A- A A+
Foto: MONDO


Sudeći prema broju pregleda njegovih Youtube klipova tinejdžerima u Srbiji je veći autoritet Milan Inić nego bilo koji pisac, glumac ili bilo koji kulturni radnik. Milan, 21-godišnji student filmske montaže, koji već pet godina vodi vrlo popularan Youtube kanal Yasserstain i zahvaljujući brojnim humorističkim skečevima prikupio je 175 hiljada patilaca i više desetina miliona pregleda.

Kao nekoga koga mlađi od 18 godina obožavaju želeli smo da čujemo i Milanovu preporuku za čitanje knjiga.

1. "Mali princ" - Antoan de Sent Egziperi

To je knjiga koja se svake godine treba pročitati, pošto ćete svaki put doživeti novu emociju. Ovo preporučujem svim mladima, pa čak i svom dedi kojem sam uzeo tu knjigu za njegov 75. rođendan, jer nas ova knjiga može podsetiti na neke stvari koje smo možda kroz život i zaboravili.

2. "Prednosti jednog marginalca" - Stiven Šboski

''The Perks Of Being A Wallflower'' mi je omiljena knjiga. Obavezno treba pročitati knjigu i pogledati film, jer ova knjiga na jedinstven način govori o dečaku koji je u situaciji kao i svaki drugi brucoš u srednjoj školi. Ova knjiga te nekako nagovori da se zapitaš što se tiče prijateljstva i ljubavnih veza, koje su i te kako popularne i naporne u tim godinama. Savetujem da se možda čak ipak prvo pogleda film, pa tek onda pročita knjiga, uz obavezno slušanje Soundtrack-a iz filma i Original Score koji je napisao Michael Brook. We Are Infinite.

3. "Hari Poter" - Dž. K. Rouling

I to svih sedam delova. Jeste da se pojedini roditelji neće složiti da su ove knjige nekog suštinskog značaja, ali ja smatram da je Dž. K. Rouling zaslužna za razvijanje mašte novijih generacija, što je i te kako važno. Uz Harija Potera doživite kompletan novi svet, uz likove koje prisvojite kao nove članove svoje porodice.

NE PROPUSTITE I OSTALE PREPORUKE KNJIGA.

__________
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava. Pratite MONDO i na Instagramu.

Povezano

Sve vesti