MONDO/Agencije

Lux centar na Karaburmi gotov tokom 2017!

Do kraja jeseni biće očišćen prostor u Višnjičkoj ulici na Karaburmi za novi "Plaza centar", a početak izgradnje planiran je za oktobar.

Radovi na novom šoping centru trebalo bi da budu završeni u prvoj polovini 2017, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Budući centar nalaziće se na površini od oko 60.000 kvadratnih metara, a na dva sprata naći će se bioskopi, restorani i prodavnice, rekao je Vesić za RTS, a saopštila je danas Gradska uprava.

On je dodao da taj deo grada pripada kategoriji zemljišta koje je za investitore veoma atraktivno, kao i da je čitav potez uz Dunav, a radi se o "stotinama hektara", potpuno neiskorišćen.

"Taj deo grada ima veoma dobru vezu, jer se brzo stiže do Višnjice, ali i do centra grada i verujem da će izgradnja ovog centra podstaći i drugu vrstu izgradnje u ovom delu grada", rekao je Vesić.

"Plaza centar" u Višnjičkoj ulici, kako je rekao, jedan je od objekata koji su dobili dozvolu po novom zakonu, a u dogovoru sa Direkcijom za građevinsko zemljište, investitorima je olakšano ulaganje.

Vesić je naveo i da je, otkad je usvojen novi zakon, izdato 396 dozvola za oko 250.000 kvadrata.

"Na osnovu toga se više milijardi dinara slilo u budžet grada što dovoljno govori o njegovim prednostima", naveo je Vesić.Povezano

Sve vesti