• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminula Đurđija Cvetić

Izvor MONDO/Tanjug

Filmska, televizijska i pozorišna glumica Đurđija Cvetić preminula je sinoć u 73. godini, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića 1969. godine, od kada je i članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Gostovala je u Zvezdara teatru, Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu, Crnogorskom narodnom pozorištu, Narodnom pozorištu u Somboru i mnogim drugim.

Dobitnica je više priznanja: nagrade Miloš Žutić za ulogu Skupa u predstavi "Skup" Jugoslovenskog dramskog pozorišta (2002), nagrade Žanka Stokić za životno delo (2004), plakete Žanka Stokić za najbolje glumačko ostvarenje 12. Pozorišnih svečanosti Žanki u čast ( 2013).

Igrala je i u serijama "Zaboravljeni", "Ulica lipa", "Sivi dom", "Grlom u jagode", "Senke uspomena",  kao i filmovima "Bolje od bekstva", "Oktoberfest", "Početni udarac", pozajmila je glas za crtani film "Kruds"...

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ljuba

Bog da ju dusu 'prosti . Sjajna glumica.

Jack

Igrala i u "Metla bez drške"

SERIJE