Došla iz Japana da svira u Guči! (FOTO)

Upoznajte Juko Jošikai, japansku trubačicu koja je jedna od glavnih zvezda u Guči!

12
A- A A+

Kada neko kaže "Guča", pomislićete na trube, klopu, piće, masu ljudi... Ali ne i na sitnu ženu koja nosi kimono, i svira trubu rame uz rame sa iskusnim domaćim trubačima.

Na Saboru trubača zatekli smo Juko Jošikai iz Tokija, koja već tri godine amaterski svira trubu, a u Guču je stigla na poziv Danijele Veselinović, koja je prošle godine ušla u istoriju kao prva žena koja se takmičila na Saboru.

Sa Orkestrom "Danijela" Juko je već svirala po Srbiji, uglavnom na veseljima kao što su svadbe, a reporteru MONDA rekla je da je truba u Srbiji nešto sasvim drugo, u odnosu na ostatak sveta.

"U Japanu truba jeste popularna, ali više u nekim džez varijantama. Meni se dopada stil srpskih trubača, a više o vašoj muzici saznala sam iz filmova Emira Kusturice. Znam 'Đurđevdan'", rekla nam je kroz osmeh simpatična Japanka.

U Srbiji će boraviti još tri meseca, i oduševljena je gostoprimstvom našeg naroda.

"Kome god da sam se obratila, svi su bili ljubazni, i svi su mi pomogli. Ovde je mnogo drugačije nego u Japanu, tamo su ljudi ipak zatvoreniji i stidljiviji", rekla nam je ona.

Draga Juko, dobrodošla u Srbiju!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti