• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. preporučuje Aleksandar Ilić

Autor Aleksandra Petrovski

Pisac Aleksandar Ilić za MONDO preporučuje tri knjige koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva.

Prozni pisac Aleksandar Ilic je koautor romana "Srpski psiho", a prošle godine je izdao i svoju prvu samostalnu knjigu ­ "PR", koju opisuje kao roman o ljubavnom trouglu koji istražuje granice ljubavi i beskonacnost interneta.

Šta vam ko preporucuje za citanje?

Aleksandar nam je rekao da cita svakodnevno, što mu je i u opisu posla, i otkrio nam koja mu je omiljena knjiga.

"Citam gotovo svaki dan - u prevozu, dok negde nešto cekam u nekom redu... Jedino ne citam pred spavanje. Tad mi koncentracija popusti pa se vrlo cesto desi da ne znam na kojoj sam stranici knjige zaspao. Onda ne znam koliko treba da se vratim unazad a vrlo cesto mi se dešavalo da u 'neprocitanom' tekstu naletim na u polusnu procitane delove ili, što je još gore, da u onom za šta sam potpuno siguran da sam procitao pronalazim citave pasuse kojih se ne secam. To me je veoma iritiralo pa sam, pošto ne citam da bih se uspavao, prestao sam da citam pred spavanje", rekao je Ilic i dodao:

"Najviše volim da citam romane u kojima se autor ne ustrucava da koristi ironiju, cinizam ili sarkazam. To me veseli. Volim kad je pisac bezobrazan poput Uelbeka, Selina ili Frenzena. Omiljena knjiga mi je 'Korekcije' Džonatana Frenzena. Mislim da je to jedan od najboljih romana koji su do sada napisani".

Aleksandru Ilicu nije bilo lako da izabere samo tri knjige koje bi preporucio za citanje do 18. godine, ali je izdvojio sledece:

1. "Demijan", ­ Herman Hese

2. "Tako je govorio Zaratustra", ­ Fridrih Nice

3. "Americki psiho", ­ Bret Iston Elis

"Svakako bih preporucio i 'Americkog psiha' uz napomenu da je to, s pravne tacke gledišta, ipak  knjiga za starije od 18 godina. 'Americki psiho' je nekonvencionalni roman koji pored nasilja i seksa, vrlo cesto i nasilnog seksa, nudi uvid kako u obesmišljeni svet odrasnih tako i u same mogucnosti književnosti koje školska lektira ne poznaje. U tom smislu, dobro je da ga covek procita što pre, ako vec voli da cita", rekao nam je on.

Ne propustite i ostale preporuke knjiga!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE