Bilo da ste ove godine letovali u Grčkoj ili ne, probajte ovu tortu. Fantastična je, provereno.
Potrebno za kore:
- 14 belanaca
- 14 kašika šećera
- 14 kašika mlevene plazme
- 14 kašika seckanih oraha
Postupak:
Umutiti sve sastojke, podeliti na dva, i lagano sušiti u rerni, dve kore. To znači da rerna bude tek mlaka, najviše 150 stepeni Celzijusovih.
Potrebno za fil:
- 14 žumanaca
- 14 kašika kristal šećera
- 4 kašike brašna
- pola litre mleka
- 250 putera
- 150 grama šećera u prahu
- 200 grama seckanih oraha
- 200 grama seckane crne čokolade
- 200 grama izlomljenog ptiber keksa
Postupak:
Umutite žumanca, kristal šećer i brašno, i skuvajte u pola litre mleka. Ostavite da se ohladi.
Potom umutiti puter i prah šećer i dodajte oshlađenom filu. Odvojiti pet kašika od fila, čime ćete premazati kasnije celu tortu.
FIlu dodajte orahe, čokoladu i keks.
Na tacnu za tortu postavite prvu koru, premažite je filom, prekrijte drugom korom koju ćete takođe premazati filom, a potom je celu nafilovati odvojenim delom smese.
Najlepša je tek za 24 sata, ali ako ne možete da čekate - navalite odmah!
Uživajte u torti gledajući slike sa letovanja...