Dobrim partijama prošle sezone i istorijskim osvajanjem Kupa Srbije, fudbaleri Čukaričkog skrenuli su veliku pažnju na sebe. Ne samo sportske javnosti u Srbiji, već i inostranih menadžera.

Mnogi fudbaleri ekipe sa Banovog brda dovodili su se u vezu sa klubovima iz inostranstva, neki od njih su i promenili sredinu, a neki bi i dalje mogli.

Zbog svega toga, trener Vladan Milojević kaže da jedva čeka kraj prelaznog roka, kako bi fudbaleri mogli da se koncentrišu isključivo na teren.

"Da budem iskren, dosta su nas poremetile konstantne priče o transferima u ovoj fazi. Kad nemate glavu, imate veliki problem. Vrlo je važna ta psihološka priprema. Događa se odsutnost i na treningu i na utakmici. Ništa to nije nenormalno, to je prirodno, ali ja kao trener jedva čekam da se prelazni rok završi kao bi stvari bile jasne", poručio je Milojević i dodao:

"Imamo klupsku politiku, nećemo praviti problem nikome, ali razne se stvari pričaju, slušaju, pišu. Onda to dovodi do dekoncentracije igrača koji već imaju psihološki zamor od čestih razmišljanja. Kad ste skroz koncentrisani na trening i utakmicu, slika na terenu je sasvim drugačija".

Jedan od onih koji bi do kraja prelaznog roka mogli da napuste klub je sjajni bek Filip Stojković.

"To sam prepustio rukovodstvu kluba, pre svega sportskom direktoru Vladimiru Matijaševiću. Oni vode računa o tome. Na meni je da budem koncentrisan na utakmice, ne na priče o mogućim ili nemogućim transferima. Kad se dogodi, dogodilo se. Ja sam profesinalac i moje je da za sada isključivo pričam na terenu. Ne razmišljam o odlasku. Ukoliko ga ne bude, ostajem u ozbiljnom klubu koji ima jasnu strategiju i ciljeve, dobro radi i sigurno da ću u Čukaričkom samo napredovati kao igrač", jasan je Stojković.

"Brđani" sezonu nisu počeli po očekivanjima. Iznenađujuće su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu Evrope od Gabale, koju su u prvom meču savladali 1:0, ali su u Azerbejdžanu poraženi 0:2. I u Superligi nije sve kao što je planirano, jer posle pet kola Čukarički ima sedam bodova.

Naredni ispit sledi u nedelju od 19 časova, protiv Radničkog iz Niša na Banovom brdu.

"Verujem u moje igrače i siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bismo se vratili u zacrtani kolosek. Neće biti nimalo laka utakmica, ali imamo snage, koncentracije, pameti i mudrosti da odigrano kvalitetan meč i da dođemo do željenog cilja", optimista je trener Milojević.