Ukrao pesmu, platio kaznu milion evra?

Autor:

Goran Bregović isplatio je francuskom muzičaru Enriku Masijasu odštetu od milion evra, jer je bez dozvole koristio njegovu muziku u filmu "Arizona dream" Emira Kusturice.

39
A- A A+

Brega je tako uspeo da postane prvi muzičar sa ovih prostora koji je plati kaznu, jer je plagirao druge autore, prenosi Radio-televizija Srbije.

On je izgubio na sudu od francuskog kompozitora Enrika Masijasa koji je tvrdio da je Brega u filmu "Arizona dream" iskoristio njegovu muziku kao svoju.

Naš muzičar je izgubio spor i dobio kaznu od milion evra koju je uredno isplatio.

"Brega nije mnogo osetio na svojoj koži ovaj gubitak, jer se CD s muzikom iz filma prodavao i u Americi, pa je zaradio čak sedam miliona evra", kaže izvor iz Sokoja.

Ove navode je potrdio i reditelj filma "Arizona dream", Emir Kusturica, koji je prekinuo i prijateljstvo sa Bregom zbog ovog slučaja.

"Brega je jedan običan lopov, vešt lopov. Ja sam toga postao svestan onog trenutka kad me je Igi Pop pozvao i rekao: "Kakav je to način da ja učestvujem u muzici koja postoji već, koja se potpisuje kao autorska, a ukradena je?“ Evo, Enriko Masijas je tužio!”, rekao je svojevremeno Kusta u emisiji „Ljudi“, koja se emitovala na TV B92.

Ovo je pesma francuskog muzičara.

Izvor: YouTube

 A ovo Bregina.

Izvor: youtube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti