• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Julska plata realno ista kao lani - 45.601 dinar

Izvor MONDO/Beta

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u julu 2015. iznosila je 45.601 dinar, što je oko 378 evra.

U poređenju sa julom 2014. godine, prosečna neto zarada nominalno je (bez uticaja inflacije) veća za 0,9 odsto i realno je (sa dodatom inflacijom) manja za 0,1 odsto, dok je prosečna bruto zarada nominalno veća za 0,5 odsto i realno manja za 0,5 odsto.

Julska plata nominalno je više za 2,3 odsto nego prethodnog meseca, a realno je povećanje od 3,2 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Zajedno sa porezima i doprinosima prosečna zarada je bila 62.687 dinara i nominalno je za 2,3 odsto veća nego u junu, a realno je veća za 3,2 odsto.

Prosečna neto zarada isplaćena od januara do jula 2015. godine, u poređenju sa prosečnom zaradom isplaćenom u istom prošlogodišnjem periodu nominalno je manja za 0,2 odsto i realno za 1,5 odsto, a prosečna bruto zarada nominalno je manja za 0,5 odsto i realno za 1,8 odsto.

Sa julskom platom "skor" Srbije se malo popravio u regionu, jer je prema junskim podacima naša zemlja bila jedina gde je plata (nominalno) padala. 

Premije Aleksandar Vučić je juče najavio povećanja državnih plata (i penzija) na jesen, što će nadalje popraviti statistiku.

Tagovi

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

malo sutra

Milan R

To bi trebalo da odbiju 10% stanovništva sa najvišim platama (pa će najviša plata da bude 100k) i 10% sa najnižim platama (još uvek smo ispod minimalca) i onda da se odredi prosečna plata. Kladim se da bi prosečna plata onda ispala ispod 30k.

Šuki

Mozgovi jedni...kako mozete da ubrajate u prosek plate one koji imaju napr.Tabakovicka 450 000 mesecno i nas na minimalcu od 22 000...Ili direktor NIS-a 10.hiljada evra mesecno....Smesni ste...

special image