• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krkobabić:Vreme da teret štednje ponesu neki drugi

Izvor Tanjug

Lider Partije ujedinjenih penzionera izjavio je da je iz razgovora sa predsednicima gradskih i opštinskih odbora, članstvom ali pre svega sa građanima, vidno da se u javnosti PUPS sve više doživljava kao partija socijalne pravde.


"Ne čudi. Bauk neizvesnosti da li će biti penzija ili ne, preteći je kružio nad glavama najsiromašnijih. žUpravo je ta kategorija podnela najveći teret krize i mera koje je država preduzela. Ali su oni imali i najviše razumevanja za to, u potpunosti su shvatili i težinu situacije i neophodnost podrške koju je PUPS dao konceptu fiskalne konsolidacije koji je proklamovao predsednik Vlade", kaže Krkobabić za "Danas"

Kako je dodao, sada, kada su efekti konsolidacije vise nego ubedljivi, vreme je da i oni malo odahnu, jer svet pripada i njima.

"Vreme je da teret štednje ponesu neki drugi", kaže Krkobabić.

On dodaje da su vrednosni stavovi prema kojima penzije treba da prate plate, kao i slogan da nema viška radnika, već samo manjak poslova, potvrđeni i podržani u direktnim kontaktima sa građanima, na ulicama, trgovima i u salama.

"PUPS zaista pravi iskorak ka partiji socijalne pravde koja će okupiti i zastupati široke slojeve, ne samo penzionere. Zbog toga nudimo odgovore i za ostale probleme, što je i logično, jer su oni svi međusobno povezani", kaže lider PUPS-a.

Prema njegovim rečima, zastupajući novi koncept isplate penzija, koji je više evropski, blizak slovenačkom modelu, zalažemo se pre svega za "dobru državu", državu ekonomski utemeljenu, organizovanu, efikasnu i socijalno pravednu.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Udeuženi sindikati penzionera Sebije moraju formirati novu političku partiju, i onda se izboriti za svoja prava u parlamentu jer PUPS je partija pojedinaca koja nezastupa naše interese seti se samo pre izbora i onda ništa.Penzioneri nemogu privređivati više iz raznh razloga a državni organi nepoštuju ustav, sudovi su pod uticajem pojedinaca, razvlače parnice po deset godina i više.Ujedinjeni veterani mogu ostvariti svoja prava.

ČUBURA

Je li mu to prezime ili profesija?!

kiya

Ujedinjeni penzioneri su ga na vlast doveli a čovek je penzionisan kao invalid. Ko je ovde lud i šta mislite do kada će ovo ovako. Pa ljudi ko ste vi? Šta ste, srbi niste Turci niste, niste ni fašisti ...

special image