Ko je Mirko Ivanić, dečko od milion i po evra

Autor:

Mladi ofanzivni vezista "lala" ovog leta je konstantno u prvom planu. I zbog dobrih igara i zbog neprestane priče o ponudama koje Vojvodina dobija za njega.

Ko je Mirko Ivanić, dečko od milion i po evra Foto: MN Press


Od kraja sezone 2014/15, nije prošla sedmica u kojoj se nije spekulisalo gde će Mirko Ivanić (21) nastaviti karijeru.

Veliki napad na ofanzivnog  vezistu Vojvodine najpre je izvršila Crvena zvezda, danima i nedeljama pokušavajući da ga angažuje. Ispostavilo se - neuspešno.

Spekulisalo se da je Ivanić lično odbio selidbu u Zvezdu zato što je veliki navijač Partizana, pa je onda sam poručio: "Vreme je da stavim tačku na nagađanja oko toga za koga navijam" i objasnio da je "jedino i isključivo pristalica Vojvodine".

Takvim stavom još više je ušao u srca navijača svog matičnog kluba, koje je već "kupio" fenomenalnim igrama prošle sezone, u kojoj je postigao 11 golova, uz šest asistencija i nekoliko partija za pamćenje.

Posle završetka sage sa Zvezdom, na ogradi "Karađorđa" navijači su istakli i poruku: "Ivanićevo NE nek' vam bude primer svima!".

mirko ivanic mirko ivanić vojvodina crvena zvezda Foto: MN PressI zaista, u Ljutice Bogdana nije prešao, niti će preći, ali je poslednjeg dana prelaznog roka iz Humske odjeknula bomba: "Partizan nudi milion i po evra za Ivanića!".

Vojvodini je to ipak (bilo) malo, pa je predsednik "lala" Zoran Šćepanović poručio u razgovoru za MONDO da je ta ponuda odbijena. Crno-beli su odgovorili: "Dobili ste koliko ste tražili".

Da li će srpski klubovi ipak naći zajednički jezik? Brzo će biti poznato.

Navijači novosadskog kluba neretko se pozivaju na nekad važeći princip Novosađana da ne prodaju svoje igrače "večitim rivalima" ni po koju cenu. Međutim, predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović nekoliko je puta u intervjuima za MONDO objašnjavao da taj princip ne važi i da su ne tako davno trojica igrača "lala" prešla u jednom prelaznom roku u Partizan (Škuletić, Vulićević i Trajković) , zajedno sa trenerom (Nikolić).

Dakle, to "pravilo", koje zapravo i ne postoji, u ovom slučaju definitivno nije prepreka ostvarenju transfera.

Hoće li novonastalu situaciju iskoristiti strani klubovi? Ostaje da se vidi u narednih nekoliko sati. Ivanić je i lično potvrdio da je čuo za interesovanje Burse i Selte (gde je i bivši kapiten Voše Radoja, sa kojim je Ivanić dugo igrao u Novom Sadu), ali da ništa konkretnije od toga ne zna.

Posle eliminacije u baražu za Ligu Evrope, dok je razgovarao sa novinarima, sportski direktor "lala" Ljubiša Dunđerski rekao mu je u prolazu, pred novinarima:

"Hvala Mićo", zahvalivši mu u dve reči još jednom na svemu što je pružio u dresu Vojvodine.

Evo nekih lepih poteza Mirka Ivanića.

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTubeIvanić je rođen u Bačkom Jarku, 13. septembra 1993, gde je i počeo da trenira fudbal, među pionirima lokalne mladosti.

Potom je prešao u Vojvodinu i u FC "Vujadin Boškov" prošao sve omladinske selekcije "lala", osvajajući i titule šampiona Srbije. Od sezone 2012/13 do zimske pauze u sezoni 2013/14 dokazivao se na pozajmici u Proleteru sa Slane Bare i vratio u matični klub u velikom stilu.

Prvi ugovor sa Vojvodinom potpisao je u leto 2013. i to baš u periodu kada je trener bio Zlatomir Zagorčić. Sa "lalama" je učestvovao i u osvajanju prvog Kupa Srbije u klupskoj istoriji.

Povezano

Sve vesti