Superligaši nisu spavali!

Autor:

Ogroman broj transfera u minut do 12.

2
A- A A+

fudbal lopta pokrivalica superliga 3.jpg Foto: MN Press


Najveći srpski klubovi nisu jedini bili aktivni poslednjeg dana prelaznog roka. Izuzetno radno bilo je u mnogim klubovima. "Sportski žurnal" sabrao je sve transfere.

Jedan od zvučnijih je prelazak Ivana Petrovića iz Partizana u Borac iz Čačka. Mladi vezista raskinuo je ugovor sa crno-belima i priključio se "zebrama" posle neslavne jednogodišnje epizode.

"Fenjeraš" Jagodina definitivno je angažovala dvojicu povratnika, s tim da bi u klub mogao da stigne i treći.

Iskusni levi bek Slavko Marić (31), bivši igrač beogradskog Hajduka, lučanske Mladosti, Borca iz Čačka, Slobode Point i Radničkog 1923 vratio se iz Dile Gori i potpisao za "ćurane". Uz njega, u klub je stigao i Goran Jerković, napadač rođen u Francuskoj, koji je pre desetak dana predstavljen u Spartaku.

U iščekivanju potvrde povratka Dušana Martinovića iz Hong Konga pod Đurđevo brdo, selimo se na sever, u Suboticu.

Spartak je u ponedeljak angažovao povratnika Janka Tumbasevića, koji se ovog leta rastao sa Vojvodinom, kao i Ermina Alića, doskorašnjeg napadača Viljareala, kao i Bojana Božovića, koji je prošlu sezonu počeo u Napretku, a nastavio je u Saudijskoj Arabiji.

Nekoliko potpisa "overeno" je i na "Čairu", gde je Radnički vratio iskusnog Miloša Krstića, nekadašnjeg igrača Tuna, Nea Salamine, Diožđera, Rada, OFK Beograda, Jagodine... Osim njega, ove jeseni (od oktobra), Nišlijama će se priključiti i štoper Miloš Živković, koji će stići iz islandskog Vikingura, kao i za Pavla Poparu, koji dolazi iz SAD.

Nekoliko igrača napustilo je i OFK Beograd.

Mladi napadač Mladen Sarajlin prosleđen je na pozajmicu u Kolubaru, a vezista Miloš Antić prešao u kiparski Paralimni. Mladi igrač rođen u Švajcarskoj stigao je na Staru Karaburmu kao omladinac Lacija i nije ostavio dubok trag.

Nekoliko igrača je i stiglo u OFK.

"Romantičare" su pojačali Vladimir Božović, bivši igrač Mordovije, kao i Nikola Mikić, koji je posle rastanka sa turskom Manisom ozvaničio saradnju sa Beograđanima. Iz šabačke Mačve stigao je Aleksandar Radovanović, a u klub bi uskoro mogao da dođe i Srđa Knežević, nekadašnji štoper Partizana.

Povezano

Sve vesti