• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. preporučuje Andrija Milošević

Izvor mondo.rs

Glumac za MONDO daje preporuku knjiga koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva.

 Andrija Milošević preporučuje knjige

Andrija Miloševic (37) je pozorišni, televizijski i filmski glumac i reditelj, kojeg cemo uskoro gledati i u ulozi voditelja.

Roden je u Podgorici, rastao u Nikšicu i maštao da postane fudbaler. Igrao je u FK Sutjeska, a vec u 16. godini postao student u prvoj generaciji Fakulteta dramskih umetnosti na Cetinju. Vec u drugoj godini studija je igrao u pozorištu, a onda ... znate. 2000. godine dolazi u Beograd i mi upoznajemo Banja, Gavrila, Marjana Devila Devica ...

Šta najviše "svi oni" vole da citaju, i koja je knjiga koja je ostavila dubok utisak na njih?

"Na mene je utisak ostavila knjiga 'Kad je Nice plakao'. Iako je ta knjiga komercijalna i mnogo ljudi ju je procitalo, drago mi je što je došla do velikog broja citalaca jer se bavi ljudskom dušom na jedan zaista pametan nacin".

Na pitanje koje su tri knjige koje bi svako trebalo da procita do punoletstva, dobili smo poduži odgovor posvecen Branku Copicu!

"Do 18. obavezno Copica moraju da procitaju, zato što je Copic jedan od naših najboljih pisaca svih vremena i sigurno jedan od najboljih pisaca za decu na ovim prostorima. On je covek koji je obeležio detinjstva, ne samo moje, nego i drugih generacija pre i posle mene i mislim da deca moraju da otkriju njega. Copic je koristio svoje vreme, gde su deca u ratu, a mi smo preživeli pre dvadeset godina jedan rat i stalno sada vodimo druge ratove ...

Mislim da je Branko Copic pisac koji bi trebalo decu da nauci nekim moralnim vrednostima, prijateljstvu, ljubavi. Deca su u siromaštvu, ugrožena životno, a on piše te divne knjige i prica o decijim karakterima.

Mislim da deca to u Srbiji moraju da citaju i zbog srpskog jezika, arhaicnog srpskog jezika, koji su polako poceli da gube. Pola reci srpskih ne znaju da su srpske. mislim da i zbog toga, ali i boljeg poznavanja sebe i mentaliteta nacije treba da citaju te knjige", rekao nam je Miloševic i porucio svima da procitaju obavezno knjige "Orlovi rano lete" i "Ne tuguj bronzana stražo".

Ne propustite i ostale preporuke knjiga!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zuca racundzija

Bravo Andrija! Divna preporuka. "Magarece godine" i "Slavno vojevanje" i bilo sta od Copica sto dodje pod ruku.

qq

pravi crnogorac... a mozda da nadju neku tanju knjigu?

...

@qq Nisam znala da knjiga mora biti obimna da bi bila dobra...

SERIJE